Hat millió eurós üzletről írnak egy újpesti labdarúgó kapcsán

A rangado.hu híre szerint bomba üzlet készül a Megyeri úton. A lap úgy tudja, hogy a bajnokságban eddig tizenegy gólt szerző és hat gólpasszt jegyző Enis Bardhiért két klub is bejelentkezett. A 21 éves macedón labdarúgót, akit 2020-ig köti a szerződése Újpestre, a horvát Dinamo Zagreb mellett, az ukrán bajnok FK Sahtar Doneck vinné.

Míg előbbi kifejezetten nevelő klub, utóbbi inkább vásárolja a játékosokat, így az a hat millió eurós (!) vélt kivásárlási ár, amit a rangado.hu cikkében megpendít, csak az ukrán bajnok esetén jöhet szóba.

Megjegyezzük, ez a hat millió euró kicsit soknak tűnik számunkra. Az utóbbi évek legnagyobb magyarországi üzletét a Fradi-Besic-Everton háromszögben bonyolították le, ott 4,8 millió eurós vételárról beszéltek a felek, amelynek csak a harmada vándorolt az üllői útiak pénztárába , lévén a bosnyákban benne maradt korábbi klubja a Hamburg.

A transfermarkt.com oldal jelenleg Besicet tartja amúgy épp hat millió euróra, ehhez képest Bardhi árát 700 ezer euróra becsüli . De ettől még a játékos valós kivásárlási ára ennél lehet jóval magasabb.

Tovább olvasom

Vélemény, hozzászólás?