300: Csertői hatalmas mérföldkőhöz ér az Újpest ellen

A Nemzeti Labdarúgó Archívum adatai szerint Csertői Aurél az Újpest elleni, szombati nyitóbajnokin (élőben a csakfoci.hu oldalán!) 300. alkalommal ülhet le a kispadra NB I-es edzőként. A Paks trénere ezzel a 20. olyan szakember lesz a magyar élvonal történetében, aki eléri ezt a bűvös számot, nem mellesleg az aktív NB I-es edzők közül senki nem előzi meg a tolnaiak szakvezetőjét. Csertői és a többi edző szombati beharangozóját itt elolvashatod – kattints!

Csertői a nela.hu szerint 110. meccsén irányítja majd a Paksot, ez pedig a leghosszabb szakasza eddig 2003-ben kezdődött edzői pályafutásának, egyik csapatánál sem ült ennyi mérkőzésen a kispadon. Székesfehérváron 69, a Haladásnál összesen 47, Siófokon 32, Győrben 30, Kecskeméten és Sopronban pedig 6-6 élvonalbeli találkozó jutott neki.

Az örökranglistán a legközelebb egyébként Temesvári Miklós áll Csertőihez, neki 305 mérkőzése van az NB I-ben, így már ma feljöhet a Paks trénere a 19. helyre. Csertőivel jelenleg holtversenyben, 299 találkozóval áll Varga István, az Újpest, a Siófok, a Csepel, a Haladás és a Fehérvár egykori szakvezetője.

Az NB I-ben a legtöbb mérkőzésen irányító edzők (nela.hu):

The post 300: Csertői hatalmas mérföldkőhöz ér az Újpest ellen appeared first on csakfoci.hu .

Tovább olvasom

Vélemény, hozzászólás?