Csertői meglepetést okozna, Mészöly látja a tüzet a szemekben- ezt várják az edzők

NB I, 5. forduló

Újpest – Honvéd, 18.00

Nebojsa Vignjevics (Újpest): „Az idei szezonban minden mérkőzés kemény, főleg, ha a tavalyi bajnok otthonába látogat az ember. Házigazdánkon és rajtunk is nagy lesz a nyomás, hisz’ egy igazi és hamisítatlan budapesti rangadó ez a párosítás. Ellenfelünknek a két veszélyes támadója mellett a védősora is nagyon erős, plusz Danilo is nagyon veszélyes játékos. Az biztos, hogy a koncentrációnkat a teljes mérkőzés ideje alatt fent kell tartanunk. Folyamatosan egyre jobbak vagyunk, és megvan a képességünk és a játékunk a sikerhez. Úgy megyünk Kispestre, hogy a saját focinkat fogjuk játszani, és mindent megteszünk a három pont begyűjtéséhez.” (ujpestfc.hu)

Erik van der Meer (Honvéd): „A rivalizálás miatt ez egy nagyon kemény, nehéz mérkőzés lesz, biztos, hogy nehezebb, mint a múlt heti Puskás FC elleni. Az Újpestet láttam a Vasas ellen játszani. Nagyon erős, jó csapat, nagyon jók a védekezésben. A középpályán sok jó és okosan futballozó játékosuk van. A széleken nagyon gyors labdarúgóik vannak, ilyen például Zsótér Donát, aki tavaly nálunk játszott. Az Újpest 4-3-3-at játszik, ha náluk van a labda, ha elveszítik, akkor átállnak 6-3-1-re. Mivel 6 ember foglalkozik a védekezéssel nagyon nehéz áttörni ezt a falat. Nagy hangsúlyt kell fordítanunk a széleken való játékra. Gyors labdákkal kell átjátszani a védelmüket” (ujpestfc.hu)

Vasas – Mezőkövesd, 18.00

Michael Oenning (Vasas): “Szombaton este inkább magunkra kell figyelni, mert bár nem játszottunk rosszul az Újpest ellen, de elveszítettük a mérkőzést, így ezt a csorbát ki akarjuk köszörülni. Tehát mindenképpen győzni akarunk. Azt majd meglátjuk a mérkőzésen, hogy a Mezőkövesd mennyire lesz védekező felfogású. Azonban az a csapat, amelyik két vereséget szenvedett egymás után, szerintem inkább megpróbál a meccs elején biztos, és rendezett védekezésből kiindulva játszani. Amennyiben a várakozások ellenére mégis támadóbb felfogásban lépnek pályára, arra is felkészültünk. Mivel számunkra a szombati hazai mérkőzés lesz, így nekünk kell előre menni, és dominálnunk.” (vasasfc.hu)

Radványi Miklós (Mezőkövesd): “Az utolsó meccsen taktikailag rendben voltunk, sajnos benne volt egy-két hiba a játékunkban, ami normális dolog, de a Videoton ellen ez már nem fér bele. Még egyszer nem fogunk úgy játszani, ahogy azt a Fradi ellen tettük, ezt most is vállalom. Ahogyan a Fradi ellen, úgy a Vasas ellen sem szabad sok területet adni az ellenfélnek. Ha így teszünk bajban lehetünk, mert a Vasasnak jó, kombinatív játékosai vannak. Ha a múlt heti szervezett játékunkat mutatjuk, azt gondolom nem lesz baj és sikeresek leszünk.”(mezokovesdzsory.hu)

Ferencváros – Paks, 18.00

Thomas Doll (Ferencváros): “Tudjuk, hogy jobb teljesítményt kell nyújtanunk, hiszen a Debrecen elleni játékunk nem volt elfogadható, a legjobb az volt benne, hogy pontot tudtunk szerezni. Biztos vagyok benne, hogy ezen a hétvégén jobbak lesznek a srácok. Az egyik legfontosabb, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat és az egyensúlyunkat, hiszen azért dolgozunk egész héten, hogy ezt követően jól érezzük magunkat a pályán. Nem lehet mindig nyerni, de akkor is a maximumot kell nyújtani. A Paks ellen tartanunk kell a labdát, gyorsabbnak kell lennünk, és fontos, hogy többet birtokoljuk a labdát. Fontos a koncentráció is, hogy ne adjuk el a labdát, de ez minden mérkőzésre igaz.” (fradi.hu)

Csertői Aurél (Paks):Az teljesen egyértelmű, hogy ennek az összecsapásnak nem mi vagyunk az esélyesei. De természetesen ettől függetlenül úgy megyünk a Fradi otthonába, hogy igyekezünk majd meglepetést okozni, mind nekik, mind a szurkolóknak. Ha pontot, pontokat tudnánk szerezni az a bravúr kategóriába tartozna. Nagyon meggyőző és veszélyes a Groupamában a Ferencváros, amelynek keretét rengeteg jó játékos alkotja. Agresszív, kemény játékot játszanak, nehéz lesz ellenük játszani.” (paksifc.hu)

DVTK – Puskás Akadémia, 18.00

Bódog Tamás (DVTK): “Feszült találkozóra számítok, hiszen egy hete veszítettünk mi is, és ők is, úgyhogy izgalmas mérkőzésnek nézünk elébe. De úgy gondolom, hogy a csapat felkészült, javítani akar, mindent meg fogunk tenni azért, hogy jobban nézzünk ki a pályán, mint a múlt hét végén. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen játékosokat igazoltak, nem lesz könnyű, de mindent meg fogunk tenni. Minden meccsen reális esélyük volt a győzelemre, remélem, mi is megtaláljuk annak a kulcsát, hogy ez ugyanígy folytatódjon.” (boon.hu)

Haladás – Balmazújváros, 18.00

Mészöly Géza (Haladás): “Úgy érzem a feljutás okozta eufória repíti ellenfelünket, persze valós teljesítmény is van mögötte. Nagyon hajtós csapat vár ránk, amely bátran felvállalja a támadójátékot, a támadásokhoz legalább öt-hat labdarúgója is felér. Ráadásul jó formában vannak, és az eredmények hatására önbizalom dolgában is jól állnak. Elsősorban csapatként erősek, de például Nemanja Andrics kiváló futballista, akire oda kell figyelnünk. Játékosaim szemében a héten láttam azt a tüzet, elszántságot, amely a győzelemhez szükséges. Közösen, együtt, csapatként kell legyőznünk ellenfelünket, úgy, mint a Debrecent. A Loki elleni hozzáállással lehetünk sikeresek. Nem olyan rég volt az a meccs, ha akkor tudtunk úgy játszani, küzdeni, akkor most is képesnek kell lennünk. Sérültünk és eltiltottunk sincs” (haladas.hu)

Horváth Ferenc (Balmazújváros): “Legutóbb nyertünk, de ezzel még nem értünk el semmit. Jól kezdtük a bajnokságot, ám igyekszünk tudatosítani fiúkban, hogy ez csak egy állomás volt. Jó úton indultunk el, s ezzel a hozzáállással kell tovább haladnunk. Biztos, hogy a Haladás győzelemmel kalkulál az újonc ellen, s „jönni fognak” a három pont megszerzése érdekében. Nekünk most is a saját futballunk minél jobb játszására kell ellenük törekednünk, s akkor ismét tehetünk egy lépést a céljaink eléréséhez.” (balmazfoci.hu)

Videoton – DVSC, 20.30

Marko Nikolic (Videoton): „Nem szabad a bajnokság elején a pontszámokkal foglalkozni, voltak furcsa, meglepő eredmények éppen az előző fordulóban, szóval nem indulunk ki abból, hogy a DVSC két pontot szerzett az első négy körben. Lehet, hogy csak két pontot szereztek, de van potenciál a csapatukban, igaz, a szerencse eddig nem állt melléjük. Úgy kell játszanunk, ahogy a Mezőkövesd és a Bordeaux ellen, mindent meg kell tennünk a pályán azért, hogy a miénk legyen a három pont. A célunk persze az, hogy ott legyünk az első helyen a tabellán, de egyelőre nem az a fontos, hogy négy forduló után az elsők vagyunk a Honvéddal együtt, korai még ezt nézegetni. Sok mérkőzés van hátra, ránk is sok munka vár még, egyelőre pedig az a legfontosabb, hogy legyőzzük a DVSC-t. Nagyon jól jött, hogy nem volt hétközi meccsünk, tíz mérkőzést játszottunk 35 nap alatt, nagy hőségben, sok utazással, most volt lehetősége a játékosoknak mentálisan és erőnlétileg is feltöltődni a mai találkozóra” (vidi.hu)

Herczeg András (DVSC): “Csalódott vagyok, mert a Paks és a Ferencváros elleni mérkőzésen is mi álltunk közelebb a győzelemhez, mégsem sikerült megszereznünk a három pontot. Mind a két összecsapáson más felfogásban léptünk pályára, stabilabbá tettük a középpályát. Föntebb védekeztünk, több labdát tudtunk szerezni, amellyel nem voltunk annyira nyitottak. Viszont még mindig sok technikai hibát vétünk, sok labdát adunk el, amelyekből veszélyes támadásokat indíthatnánk. Azt gondolom, jobban játszottunk, mint a Ferencváros, több helyzetünk is volt, de a pontosság terén van némi hiányérzetem. A székesfehérváriak ellen ugyanarra a hitre, elszántságra és agresszivitásra lesz szükségünk, mint ami a Fradi ellen jellemezte a csapatot. Pontosabb játékra kell törekednünk, a labdabirtoklásban pedig javulnunk kell. A Videoton FC a legjobb formában lévő magyar csapat, ezt bizonyították a Bordeaux kiütésével is. Nekünk azonban föléjük kell nőnünk és ugyanolyan jó teljesítményt kell nyújtanunk, mint legutóbb” (vidi.hu)

The post Csertői meglepetést okozna, Mészöly látja a tüzet a szemekben- ezt várják az edzők appeared first on csakfoci.hu .

Tovább olvasom

Vélemény, hozzászólás?