Doll elnézést kért a szurkolóktól, Pintér: “Ötödjére nyúlnak keményen bele a meccsünkbe!”- így látták az edzők

Ferencváros – Paks 1-1

Thomas Doll (Ferencváros): Elnézést szeretnék kérni minden szurkolótól, aki kijött a meccsre, és látta ezt a teljesítményt. Nem tudok minden nézőhöz egyesével oda menni, de ez nem az a labdarúgás volt, amit ennél a klubnál megszoktunk. Nem tudjuk arra hárítani a dolgot, hogy sok sérült játékosunk van. Mindenkivel szemben, aki a Ferencvárossal ír alá szerződést, komoly elvárások vannak, jobb teljesítményt kell nyújtaniuk. Valahogy sikerült megszerezni az 1-0-s vezetést, a Paksnak ellenben egyetlen komoly lehetősége volt, amiből ki is tudtak egyenlíteni. Ez mindent elmond a mi játékunkról is. Rendkívül görcsösek voltunk, meg tudom érteni azokat a nézőket, akiknek ez nem tetszett. Szép a stadion, jó a pálya, jók a körülmények, friss a levegő, jobb mérkőzést várhattak ennél. Reméljük, néhány hiányzó játékosunk hamarosan vissza fog térni, ezen kívül még igazolnunk kellene két-három embert, hogy mélyebb legyen a játékoskeretünk. Nem kellemes érzés, ha a saját stadionjában kifütyülik az embert. Viszont ilyenkor is ki kell állnunk, kezelni kell a szituációt, legközelebb jobban kell teljesíteni. Az elmúlt években sok sikert értünk el ebben a stadionban, azóta sok minden változott. Az edzői stáb az első, akiknek kezelnie kell ezt a szituációt, nem kell bűnöst keresni, meg kell oldani, és azért kell dolgoznunk, hogy jobbat tudjunk nyújtani a közeljövőben” (fradi.hu)

Csertői Aurél (Paks): “Magyarországon azt szokták mondani, ha valaki a Fradi otthonában játszik, akkor az elégedjen meg egy döntetlennel is. Bennünk azért van egy kis hiányérzet. Időnként elég jól játszottunk, de tudunk mi ennél jobban is futballozni. Volt rá több lehetőségünk is, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, sajnos ez most nem sikerült. Pontosabb játékra lett volna szükségünk, létszámfölényes játékokban rossz döntéseket hoztunk, rosszul passzoltunk. A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy bátrabban és koncentráltabban focizzunk. El kell fogadnunk ezt az ikszet, megküzdöttünk érte.” (paksifc.hu)

Vasas – Mezőkövesd 1-1

Michael Oenning (Vasas): “A mérkőzés nagyrészt úgy alakult, ahogy arra számítottam: ameddig nem szereztünk gólt, addig sok energiát kellett befektetnünk abba, hogy irányítsuk a meccset. Az első félidőben akkor adódott helyzete az ellenfélnek, amikor nem volt meg a megfelelő koncentrációnk, de a második félidőben már jól végezték a játékosok a feladatukat, meg is szereztük a vezetést. A második gólt is meg kellett volna rúgnunk, de így is le tudtuk volna hozni a mérkőzést. A meccs fő momentuma az egyenlítést érő helyzet volt, amit akkor tudunk majd  reálisan megítélni, ha megnézzük a tévéfelvételeket. Amennyiben nem volt bent a labda, a játékvezetőknek el kell gondolkodniuk, hogy jó munkát végeztek-e…” (vasasfc.hu)

Radványi Miklós (Mezőkövesd): “Győzelmet érdemeltünk volna, már az első félidőben eldönthettük volna a meccset a javunkra. Különösen az első 45 percben játszottunk jól, gólokkal kellett volna vezetnünk. Tudtuk, hogy a Vasas hol sebezhető, úgy gondolom a széleken többször is megvertük őket, különösen a remekül játszó Farkas Dani révén. Az egyenlítő gólunk után is volt lehetőségünk nyerni, de az egy pont is értékes számunkra.” (mezokovesdzsory.hu)

Honvéd – Újpest 2-1

Nebojsa Vignjevics (Újpest): „Jól kezdtük a mérkőzést, megszereztük a vezetést, és több ígéretes lehetőségünk is akadt. Akár kettő gólt is lőhettünk volna az első játékrészben. A középpályánk jól mozgott, stabil volt. Akadt több olyan szabadrúgásunk, amiből veszélyes helyzetet tudtunk kialakítani. A második félidőben a Honvéd taktikát váltott, mi ezt nem tudtunk lekövetni. Sok labdát eladtunk, amik megbosszulták magukat. Kiengedtük az irányítást a kezünkből, és elvesztettük az összecsapást. A fő problémánk, hogy nem tudjuk lezárni azokat a mérkőzéseket, ahol mi szerezzük meg a vezetést. Ebben mindenképpen javulnunk kell a jövőben.” (ujpestfc.hu)

Haladás – Balmazújváros 3-1

Mészöly Géza (Haladás): “Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, győzelmünk értékét növeli, hogy egy nagyszerű ellenfelet győztünk le. Jól kezdtük a meccset, ezt a jó futballt egy góllal koronáztuk meg. Önbizalommal játszottunk, bátran felvállaltuk a cseleket. A második félidőben kicsit megült a játék, de csapat erejét mutatja, hogy akkor szereztünk gólt, amikor nem ment annyira a foci. A beszálló játékosok sokat tettek hozzá a meccshez, így például Jagodics Márk, aki korábban rendszeresen kezdő volt, de most nem duzzogott, hogy nem került a csapatba. Örülök, hogy a Balmazújváros találatára gyors góllal válaszoltunk, s ezzel eldöntöttük a mérkőzést. Ma igazi csapatként működtünk, a játékosok kisegítették egymást, mindig volt egy becsúszó láb. A fiúknak helyén volt a szívük, örülök, hogy három gólt gólt szereztünk. Ami Stef Wilset illeti, egy hete Pakson kifordult a bokája, de nem jött rendben teljesen, ezért le kellett cserélni” (haladas.hu)

Horváth Ferenc (Balmazújváros): “Jó iramú mérkőzést játszottunk, amely nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. A Haladás gólja után ugyanis nem tudtuk a saját játékukat játszani, másfajta futballba kényszerültünk bele. Az az igazság, hogy nem ronthattunk az ellenfélnek, hiszen ez még csak az ötödik NB I-es meccsünk volt. A vereség ellenére nem vallottunk szégyent, nem játszottunk alárendelt szerepet” (haladas.hu)

Diósgyőr – Puskás Akadémia 2-2

Bódog Tamás (DVTK): “Erre a 90 percre lehet építeni, jól reagált a csapat a múlt heti mérkőzésre. Emellett persze láttam hibákat, amik a gólokhoz vezettek, ez egyértelműen bosszantó, viszont az utolsó percig küzdöttünk, ez rendben volt. Úgy érzem, – természetesen elfogult vagyok – hogy mi alakítottunk ki több és nagyobb lehetőséget, persze az ellenfél kontrája is ülhetett volna 1-2-nél. 
Összességében nézve, rendben van így, hogy a végén egyenlítettünk, ahogy mondtam, erre lehet építeni. A legfontosabb a hozzáállás, a pozitív agresszivitás megvolt a játékunkban, a múlt heti mérkőzést feledtettük, nem volt a fejekben, mindenképpen jó mérkőzést játszott a csapat. Amit kértünk, azt próbálták a játékosok megvalósítani. Diego Vela jó formában játszik, megvan a tempó a játékában, kiválóan egy-egyezik, és van önbizalma a kapu előtt, neki nem kell öt helyzet egy gólhoz, vagy húsz helyzet egy fél gólhoz, hanem odamegy, és belövi. A találkozó után megdicsértem a csapatot, mert büszke vagyok rájuk, karaktert mutattak. Erre fogunk építeni” (dvtk.eu)

Pintér Attila (Puskás Akadémia): “Azt gondolom, jól kezdtük a mérkőzést, mert korán megszereztük a vezetést. Csak azt tudom mondani, mint az előző hetekben, ilyen gólt még edzésen sem szabad kapni. A DVTK irányította a játékot, mert a kapott góltól megzavarodott a csapat. Folyamatosan olyan gólokat rúgatunk az ellenféllel, ami – még egyszer mondom – edzésen sem fér bele. A félidőben rendeztük a sorokat, átvettük a játék irányítását, megváltozott a játék képe, mi domináltunk, igaz az első öt percben a DVTK alakított ki helyzeteket. Elöl eldönthettük volna a mérkőzést, nem sikerült, majd mégis megszereztük újra a vezetést. Az egyenlítő gól előtt öt perccel szóltam, hogy zárjuk le a bal oldalt, ne adjunk Velának területet. Jöttünk előre, nagyon akartak győzni a játékosok, ennek tudom be a védelmi hibát. A labdarúgás észjáték, ha megszereztük a vezetést, akkor az ellenfél erősségeit ki kell tudni zárni.  Ma sem kaptunk meg egy száz százalékos 11-est. Ugyanez az alapvonali játékvezető a Videoton ellen ugyanilyen szituációban rászólt a játékvezető fülére, most ez elmaradt. Már az ötödik mérkőzés, amikor keményen belenyúlnak a találkozóba. Amikor Hegedűs a földre került, ott sem volt a labda, mindenki ítélje meg, hogy ez belefér-e a labdarúgás szabályaiba, piros lapot ér-e vagy nem. Összességében jó mérkőzést láthatott a közönség, mindkét csapat jól játszott, mindkét csapat nyerni szeretett volna. Sok sikert kívánok a Diósgyőrnek, és a saját csapatomnak is, mert itt sok együttes meg fog szenvedni, és nekünk a kezünkben volt a győzelem” (dvtk.eu)

Videoton – DVSC 1-0

Marko Nikolic (Videoton): hamarosan!

Herczeg András (Debrecen): hamarosan!

TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I 5 FORDULÓ UTÁN – KATTINTS!

The post Doll elnézést kért a szurkolóktól, Pintér: “Ötödjére nyúlnak keményen bele a meccsünkbe!”- így látták az edzők appeared first on csakfoci.hu .

Tovább olvasom

Vélemény, hozzászólás?