NB I: Paksi bravúr a Fradi-pályán, vitatott gólon ment el a Vasas-siker – eredmények

Ferencváros-Paks 1-1 (Varga 44., ill. Hahn 60.)

A Ferencváros jobban kezdett, Varga lövése azonnal veszélyt okozott, de Molnár védett, ahogy nem sokkal később Botka elől is nagyot mentett. Idővel kiegyenlítettebb lett a meccs, bátrabb lett a Paks, amely Hahn révén majdnem vezetést szerzett egy szép összjáték után, de Dibusz mentett. A félidő vége a hazaiaké volt: előbb Moutari közeli helyzete után még védett a paksi kapus, majd nem sokkal a lefújás előtt Varga 17 méteres, megpattant átlövése a bal sarokban kötött ki, így 1-0 lett a félidő.

Fordulás után is kiegyenlített volt a csata, előbb Varga Roland veszélyes percei következtek – gól nélkül -, majd jöttek a paksiak: Papp lövését még szépen védte Dibusz, Hahn csúsztatása után viszont már ő is tehetetlen volt, így egyórányi játék után 1-1-re módosult az állás. Sőt, nem sokkal később majdnem megtörtént ugyanez, ám Lenzsér fejese után Dibusz vetődve nagyot mentett a jobb sarok elől. A Fradi később sem tudott újítani, így a Paks ismét meglepte az FTC-t, bravúros pontot szerzett Csertői Aurél együttese.

Vasas-Mezőkövesd 1-1 (Kulcsár 59., ill. Pillár 90.)

Vasas-fölénnyel kezdődött a mérkőzés, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Az első komoly lehetőség a vendégek előtt adódott: a 21. percben Tóth Bence veszélyes beadását követően Kamenár védett bravúrral. Nem sokkal később Farkas végigszáguldott a pályán, majd éles szögből lőtt, de az angyalföldiek kapusa ezúttal is a helyén volt. A 31. percben veszélyeztettek a piros-kékek: egy szöglet után Ádám lőtt 13 méterről, Tujvel azonban megfogta a labdát, majd ugyanez történt Berecz távoli próbálkozását követően is. A 35. percben óriási helyzet marad ki: Szivacski két jó csel után középre adott, Remili pedig mellé lőtt. A félidő előtt Koszta került helyzetbe, 7 méteres kemény löketét Kamenár kapufára tolta.

A második félidő elején megszerezte a vezetést a Vasas: a csereként beállt Kulcsár kapott jó labdát Murkától és éles szögből a léc alá lőtt. A 73. percben Berecz is közel állt a gólhoz, 18 méteres lövését azonban Tujvel kinyomta. A folytatásban is tartotta magát az angyalföldi csapat, úgy tűnt, meg is nyeri a meccset, de aztán egy vitatott gól után 1-1 lett: egy szöglet után Pillár lőtt, Kamenár mentett, de a játékvezető úgy látta, a gólvonal mögül. Erről a gólról még biztosan sokat fognak beszélni.

Honvéd-Újpest 2-1 (Lanzafame 72., Kamber 82., ill. Zsótér 8.)

Jobban kezdtek a lila-fehérek, akik gyorsan vezetéshez jutottak: az ex-kispesti Zsótér 14 méterről, jobbal nyesett a bal alsóba (0-1). Nem sokkal később majdnem duplázott, Novothny helyzete után kijött a labda Grófról, de Zsótér szinte az üres kapu mellé helyezett. Eppel egyenlíthetett volna, de lövését biztosan fogta Pajovics. A hazaiak Baráth révén egyenlíthettek volna, ám 13 méteres csúsztatása után a léc mentett, míg a túloldalon Zsótér közeli lövését Gróf ütötte fölé, így 0-1-el zárult a félidő.

A folytatásban inkább a mezőnyjáték dominált, sokkal kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, mint az első 45 percben. A Honvéd cserékkel kockáztatott, az Újpest ezt gyorsan kihasználhatta volna, ám a 66. percben 13 méterről a kapufát találta el Szankovics. Ehelyett azonban drámai fordulat állt be: előbb kiegyenlített a Honvéd, miután Danilo jó beadásába Lanzafame ért bele jól, majd pedig nem sokkal a vége előtt a harcias Kamber talált be közelről egy kavarodás után – fordított a bajnok, így bravúros 3 pontot szerzett.

Haladás – Balmazújváros 3-1 (Williams 24.-büntetőből, 70., Jagodics 77. ill. Vajda 75.)

Hazai támadásokkal kezdődött a két alsóházi csapat, az eddig mindössze 3 pontot gyűjtő Haladás és az egy hete története első NB I-es győzelmét arató Balmazújváros soproni mérkőzése. Az második lehetőségből gól is lett: a 24. percben Ramos lépett ki, a szerelni próbáló Uzoma a játékvezető szerint szabálytalankodott, a megítélt büntetőt pedig Williams lőtte a jobb alsóba (1-0). A bekapott gól után többet veszélyeztettek a vendégek, de Király Gábor eszén nem tudtak túljárni.

A fordulást követően nem igazán volt benne a gól a játékban, a Haladás mégis megduplázta előnyét: Williams Medgyes centerezését követően lőtt Horváth kapujába (2-0). Negyedórával a vége előtt Vajda szabadrúgásgóljával visszahozta a balmazújvárosi reményeket (2-1), ám két percre rá Jagodics egy szöglet utáni fejessel eldöntötte a három pont sorsát (3-1). Nem lehet mondani, hogy a vendégek ne tettek meg volna mindent az újabb gólért az utolsó percekben, de ezen a napon a Haladás jobb volt, így a Debrecen legyőzése után második skalpját gyűjtötte Mészöly Géza gárdája.

A Diósgyőr – Puskás Akadémia mérkőzés még zajlik, az állás 1-2.

The post NB I: Paksi bravúr a Fradi-pályán, vitatott gólon ment el a Vasas-siker – eredmények appeared first on csakfoci.hu .

Tovább olvasom

Vélemény, hozzászólás?