Doll élvezi a felszabadultságot, Herczeg forró légkörre számít Újpesten – ezt várják az edzők

Balmazújváros – Ferencváros, 18:00

Horváth Ferenc (Balmazújváros): – A Ferencváros az ország legnépszerűbb csapata, ellenük játszani, meccselni mindig különleges érzés az ellenfelek játékosai, és edzői számára is. Valóban nagy a „szakadék”, de labdarúgásban már számtalanszor előfordult, hogy az esélytelenebb együttes meglepetést tudott szerezni. Egész héten készültünk becsülettel, s bízunk benne, hogy ez nekünk is sikerülhet. Mindenki a Ferencváros sikerét várja, de én el tudok, és remélem a játékosaim is el tudnak képzelni más eredményt. És remélem, nem csak képzelni tudják, hanem el is érni egy „más” végeredményt. (balmazfoci.hu)

Thomas Doll (Ferencváros): – Ha belegondolok, hogyan jutottunk el idáig, főleg a Videoton elleni mérkőzés tükrében, a mostani egy rendkívül fontos időszak. Sokkal felszabadultabbak a srácok az edzéseken, sokkal jobb érzés odaállni mérkőzések után az interjúkra a győzelmek után. A csapatszellem hétről-hétre egyre jobb, és ezt nagyon jó látni. Az ilyen mérkőzések, mint a Balmazújváros elleni, általában a legnehezebbek és a legkeményebbek. Mindenki azt gondolja, hogy az újoncok a tabella végén lesznek, és nem szólnak bele semmibe. Itt van a probléma. Figyelnünk kell, mint minden mérkőzéshez, így ehhez is elengedhetetlen a profi hozzáállás. Éppen ezért nagyon fontos, hogy sokat mozogjunk, és megfelelő legyen a hozzáállásunk. Ha nem úgy állunk hozzá a mérkőzéshez, ahogy kell, akkor könnyen meglepetés érhet minket. De ha odatesszük magunkat, meglehet a győzelem. (fradi.hu)

Diósgyőr – Videoton, 18:00

Bódog Tamás (DVTK): – Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb, ilyen szempontból ugyanolyan meccs lesz a szombati is, mint a többi. Természetesen egy magyar szinten kimagasló, jó csapat lesz a következő ellenfelünk, de a célunk nem lehet más, mint hogy a három pontot megszerezzük. Egész héten erre készültünk, a lehetőségeink most is meglesznek, hogy berúgjuk-e, az majd kiderül. (dvtk.hu)

Marko Nikolics (Videoton): – Ahogyan már korábban többször is elmondtam, ebben a bajnokságban nincsenek könnyű mérkőzések. Természetesen nyerni szeretnénk a DVTK ellen is, de nem egyszerű játszani ellenük. Ellenfelünk egy jó, igazi harcos csapat, játékstílusukra az erőfutball a jellemző, okosan, végig koncentrálva kell meccselnünk ellenük Debrecenben. Pszichológiailag fontos lenne a győzelem már csak azért is, hogy a nemzetközi mérkőzések miatti szünet közben is ott lehessünk a tabella első helyén. Persze ennél sokkal fontosabb, hogy majd a bajnokság utolsó fordulója után ott lehessünk. Ehhez sok lépést kell megtennünk, a mai, Diósgyőr elleni mérkőzés az első. (vidi.hu)

Puskás Akadémia – Paks, 18:00

Vanczák Miklós (a Puskás Akadémia játékosa): – Nyilván a debreceni vereség után javítani szeretnénk, ismerjük a Paksot, tudjuk, mire képes az ellenfél. Hazai pályán mindenképpen nyernünk kell. Ehhez a támadójátékban jobb teljesítmény kell, és az elsődleges, hogy ne kapjunk három gólt, mint egy hete. Kevés lehetőséget szabad engedni a Paksnak. Az adódó helyzeteket ezúttal jobban ki kell használni. Le szeretnénk zárni a területeket, ha náluk a labda, és ügyelni arra, hogy ne tudjanak lekontrázni minket, főleg erre készültünk a héten. (puskasakademia.hu)

Csertői Aurél (Paks): – Mindenképp nehéz mérkőzésre számítok. A magyar élvonalban a Puskás Akadémia rendelkezik az egyik legjobb játékos állománnyal. Olyan futballistákat igazoltak, akik válogatott szinten fociznak. Keretükben sok olyan egyéniség is található, akik egymaguk el tudnak dönteni egy-egy mérkőzést. Ugyanakkor nekünk szükségünk van az idegenbeli bravúrokra ahhoz, hogy előrébb tudjunk lépni a tabellán. Azon leszünk, hogy ez Felcsúton is sikerüljön! (paksifc.hu)

Újpest – Debrecen, 18:00

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Egy nagyon jó formában lévő Debrecent fogadunk szombaton. Ellenfelünk mögött öt győztes mérkőzés van zsinórban, így biztos vagyok benne, hogy nagyon magabiztosan érkeznek majd. Ugyanakkor véleményem szerint minden széria megszakad egyszer, de ehhez nekünk az egész mérkőzésen keresztül koncentrálnunk kell. A Mezőkövesd elleni összecsapásunk második játékrészében megtaláltuk a keresett formulánkat. Agresszívak voltunk, gyorsan játszottunk, ha ezeket a tényezőket a Debrecen ellen is felvesszük, biztos vagyok benne, hogy itthon tartjuk a három pontot. (dvsc.hu)

Herczeg András (Debrecen): – Sajnos lesznek hiányzóink a lila-fehérek ellen, Mengolo után Tabakovic is kiesett, amely sajnos szűkíti a variációs lehetőségünket. Mengolo gyorsaságára, illetve Tabakovic erőteljes játékára szükség lett volna a fővárosban is. Jelenlegi ellenfelünk egy komoly játékerőt képviselő gárda, ezt az is mutatja, hogy a Mezőkövesd elleni találkozója második félidejében a maga javára fordította a mérkőzést. Azt gondolom, ez nagy lendületet adott a csapatnak. Ráadásul a fanatikus szurkolóik is jelen lesznek a szombati meccsen, amely szintén nagy lökést adhat nekik. Részünkről nagyon fontos lesz, hogy a kilencven perc során azokat az erényeinket csillogtassuk meg, amelyek az elmúlt hetekben jellemzik a gárdát. Harcosan és bátran kell pályára lépnünk. Lényeges, hogy labdarúgóink merjék felvállalni a játékot, és ne féljenek a felelősségtől. Egy nehéz, forró légkörű összecsapásra számítok az Újpest ellen. (dvsc.hu)

Haladás – Mezőkövesd, 18:00

Pacsi Bálint (Haladás): – Jó hangulatban teltek a napjaink, a héten a játékosokkal közösen megünnepeltük Halmosi Péter születésnapját, amit csapatkapitányunk egy ebéddel viszonzott. Természetesen emellett keményen edzettünk és kielemeztük szombati ellenfelünk játékát, megkerestük azokat a pontokat, ahol meg tudjuk bontani a védelmét. Mint minden találkozón, ezúttal is nyerni akarunk. Jancsó András és Lévay Gergely maródi, Pinte Patrik pedig sérülése után a többiektől külön edz. (haladas.hu)

Radványi Miklós (Mezőkövesd): – Az ilyen találkozókra szokták azt mondani, hogy tipikus hatpontos mérkőzés. A csapat egész héten kiválóan edzett, remélem ezt a formát kihozzák majd a pályára szombaton Sopronban. Úgy gondolom az elmúlt héten az Újpest ellen az idei ősz legjobb félidejét nyújtottuk az első félidőben, ezt a játékot kellene a teljes meccsre átmenteni és akkor nem lesz gond. Tiszteljük a Haladást, de a három pontért megyünk hozzájuk, mindenképpen nyernünk kell szombaton ellenük és erre képesnek is érzem a csapatot. Hosszú ideje vagyunk negatív szériában, bízom benne már most hétvégén fordul a kocka. A keretben már ott lesz a héten igazolt Iszlai Bence, aki rutinos jó játékos, igazi vezér, hasznunkra lehet a továbbiakban, vele jelentősen bővültek a lehetőségeim. A hosszabb ideje sérült játékosokon kívül ezúttal nem számíthatok Marek Strestikre sem, akinek a térde sérült meg az edzésen. (mezokovesdzsory.hu)

Honvéd – Vasas, 20:30

Michael Oenning (Vasas): – Kispestre határozott játékelképzeléssel utazunk, vagyis teljes koncentrációval, ami sikerre vezethet. Szeretem a Honvéd elleni meccseket, hiszen az elmúlt években jó, és többnyire számunkra eredényes mérkőzéseket játszottunk velük. Nem vétletlenül lettek bajnokok, így már nagyon várom az erőfelmérést ellenük. Az előző szezonban a Videoton inkább az egyéni teljesítményekkel tűnt ki, míg a Honvéd inkább csapatként volt nagyon egységes. Most mindkét együttes csapatszinten is erősebb, mint a múlt idényben. A Honvéd az utóbbi mérkőzéseken szerencsétlen módon vesztett pontokat, de ettől függetlenül lesz olyan kemény ellenfél, mint a Videoton volt. (vasasfc.hu)

The post Doll élvezi a felszabadultságot, Herczeg forró légkörre számít Újpesten – ezt várják az edzők appeared first on csakfoci.hu .

Tovább olvasom

Vélemény, hozzászólás?