NB I: Dollt megint megmentették, a Vidi 5 gólos meccsen nyert, paksi bravúr – eredmények

Balmazújváros – FTC 2-3 (Vajda 10., Sigér 37., ill. Lovrencsics G. 40., Paintsil 55., Varga R. 78., 11-esből)

Aktívabban kezdett a hazai csapat, amely a 10. percben meg is szerezte a vezetést: Uzoma tört befelé, lőtt is, Dibusz kivetődve mentett, de a labda Vajda elé került, aki közelről nem hibázott (1-0). A folytatásban sem tudott mit kezdeni a harcias Balmazújvárossal Thomas Doll csapata, több lehetősége volt a hazaiaknak az előny növelésére. Ez a 37. percben sikerült: Arabuli lőtte középre a labdát a bal oldalról, a túloldalon érkezett Sigér, és 5 méterről a hálóba lőtt (2-0). Az FTC szerencséjére egy védelmi hiba után Lovrencsics Gergő egyből szépített, így meccsben tartotta az addig passzív vendégeket – 2-1-el zárult a félidő.

Kettős csere után folytatódott a meccs, a Fradi pedig aktívabb lett. Otigba fejesénél még mentett Pogacsics, ám Paintsil az 55. percben óriási bombával egyenlített. Fölényben játszottak a vendégek, ám Paintsil és Lovrencsics lövésénél is mentett Pogacsics. Túlélte ezt az időszakot a hazai csapat, amely ismét vezetést szerezhetett volna, ám Arabuli lövését Dibusz fogta, Vajda pedig kihagyta az újabb helyzetet.

Mindebből a Ferencváros jött ki jól: Paintsil elesett Uzoma mellett, a véleményes büntetőt pedig Varga értékesítette, így a Ferencváros második félidei feltámadása végül 3 pontot ért, Thomas Doll pedig megúszott egy kínos kudarcot az újonc otthonában.

DVTK – Videoton 2-3 (Ugrai 17., Ioannidis 78., ill. Hadzic 49., Henty 72., Pátkai 85.)

A Diósgyőr kezdett nagyobb elánnal, mindkét csapat kezdeményező volt, de Bódog Tamás együttes kapura veszélyesebb volt. Meg is szerezte a vezetést a 17. percben: Ugrai hatalmas gólt lőtt, mintegy 22 méterről lőtt a léc alá Kovácsik felett (1-0). A folytatásban is inkább a DVTK akarata érvényesült, a Videotonnak sokáig nem volt jól felépített támadása, a félidő végén Henty jutott lövésig, de fölé ment, így diósgyőri előnnyel fordultak a csapatok.

A második játékrészre aktívabb lett a Vidi, Scsepovics lőtt is 17 méterről a 49. percben, Antal csak kiütni tudta a labdát, de Nagy mentett az utolsó pillanatban. 5 perccel később már jött a gól: egy jobbról belőtt labdára érkezett Scepovics, közelről a lécre lőtt, a kipattanót Hadzic már nem hibázta el (1-1). Teljesen nyílt lett a folytatásra a meccs, mindkét csapat ment előre. Ebből a fehérváriak jöttek ki jobban: egy villámgyors akció végén Nego beadását Henty értékesítette közelről (1-2). Bódog cserékkel próbált frissíteni, és a csereként bevetett Makrai adott is egy gólpasszt Ioannidisnek, aki kiegyenlített 12 perccel a vége előtt. Volt azonban még fordulat a meccsben: a csereként beállt Géresi beadását Pátkai vágta a hálóba, így jobb második félidei teljesítményének köszönhetően nyert a Videoton.

Újpest – Debrecen 1-1 (Pávkovics 23. ill. Takács T. 35.)

Újpesti lehetőséggel kezdődött a két csapat 95. élvonalbeli összecsapása, ám a Debrecen nem szorult be az első negyedórában, míg a 23. percben vezetést szerzett a hazai csapat: Nagy Dániel lágyan beívelt szabadrúgását Pávkovics Bence remekül bólintotta a kapu bal oldalába (1-0). Nem sokkal később megduplázhatta volna előnyét Nebojsa Vignjevics együttese, ám Tischler a kapu torkából nem tudott betalálni. Gyorsan jött a válasz a másik oldalon: Bóditól kapta Takács a labdát, a lábát fájlaló támadó pedig a jobb alsóba továbbította a játékszert (1-1). Tőzsér szabadrúgása zárta a félidőt, az azonban nem talált kaput.

A folytatásban a hazaiak többet támadtak, több nagy helyzetet is kialakítottak, ám a kapuba csak nem sikerült betalálniuk. Az utolsó negyedóra pedig már a helyzetek is elmaradoztak, így összességében igazságosnak mondható döntetlen született, habár összességében több gólszerzési lehetőség adódott az újpestiek előtt.

Puskás Akadémia – Paks 1-2 (Knezevic 79. , 11-esből ill., Simon 62., Bertus 72.)

Nem hozott jó futballt a Puskás Akadémia – Paks találkozó első játékrésze. Mind a két csapat rengeteg hibával játszott és alig jutottak el a másik kapujáig. Az első lehetőségig a 23. percig kellett várni, ekkor Papp fejesét Hegedűs védte nagy bravúrral. A félidő másik nagy helyzete is a vendégeké volt, ekkor Hajdú centerezéséről mindenki lemaradt középen, majd Papp tette vissza a labdát, amit kapura fejelt egyik társa, ám a labda Heris kezében elakadt, de a bíró sípja néma maradt.

A félidőben Pintér Attila kettőt is cserélt, de ennek nem látszódott az eredménye, sőt. A sokadik paksi szöglet után Simon Ádám csúsztatott meg egy labdát, ami a hosszúsarokban kötött ki. A vezető találat után, újabb vendég helyzet következett, de Kulcsár kiugratásánál Hegedűs nagyot mentett. A 71. percben már a hazaiak kapusa is tehetetlen volt: Bertus laposan lőtt egy szabadrúgást a kapujába. A túloldalon aztán életjeleket mutattak a hazaiak és miután Lenzsér szabálytalankodott Perosevic-csal szemben a játékvezető büntetőt ítélt, amit Knezevic értékesített is. A folytatásban nagy lehetőség már nem alakult ki a felcsúti gárda előtt, így a Paks idegenben gyűjtötte be a három pontot.

Haladás – Mezőkövesd 2-2 (Williams 5., Polgár 61. ill. Iszlai 28., Koszta 81.) – kiállítva: Szeles (48.)

Nagyon gyorsan megszerezte a vezetést a kiesés ellen küzdő csapatok csatájában a Szombathelyi Haladás. Fótyik rosszul hazafejelt labdáját Williams kaparintotta meg, és máris örülhettek a hazai szurkolók a soproni stadionban (1-0). Támadásban maradt Pacsi Bálint gárdája, a mezőkövesdiek viszont kontrákkal veszélyeztettek. A 25. percben aztán hazai lehetőségek maradtak ki, válaszul egyenlítettek a vendégek: a nyáron Szombathelyről eligazolt Iszlai Bence egy kipattanót lőtt közelről Király Gábor kapujába (1-1). A játékrész hátralevő részében a hazaiak voltak aktívabbak, viszont sem Ramos, sem Williams nem tudott betalálni.

A második félidőben gyorsan emberelőnybe került a Haladás, Szeles második sárga lappal mehetett zuhanyozni idő előtt. Nagy erőket mozgósítottak a szombathelyiek, folyamatosan támadtak, Polgár bombájával pedig a 61. percben meg is szerezték a vezetést. A Mezőkövesd viszont büntetőt hibázott: egy véleményes ítélet után tizenegyeshez jutottak, amit azonban Iszlai nem tudott értékesíteni – Király nagyot védett, mint utána pár perccel ismét, jogosan éltette őt a közönség. Mégsem sikerült megszerezniük a hazaiaknak a három pontot: a csereként beállt Majtán ívelése után Koszta lőtt a hálóba, kialakítva a 2-2-es végeredményt.

FRISS: ÍGY ÁLL AZ NB I TABELLÁJA

 

 

The post NB I: Dollt megint megmentették, a Vidi 5 gólos meccsen nyert, paksi bravúr – eredmények appeared first on csakfoci.hu .

Tovább olvasom

Vélemény, hozzászólás?