Vb-selejtezők: Izland és Szerbia kijutott, a horvátok pótselejteznek, Bardhi gólt lőtt – videó

Hihetetlen gólaszállyal indultak a mai vb-selejtezők, ugyanis a félidőben kilenc mérkőzésből még hét (!) 0-0-ra állt. Aztán a második játékrészben igencsak beleerősítettek a csapatok.

D-csoport

A szerbek hozták a kötelezőt, legyőzték a grúzokat, így megszerezték az első helyet, és kijutottak a világbajnokságra. A Wales-Írország meccs így igazi rangadó volt a második helyért: az írek idegenben is győztek, ezzel előztek és pótselejtezőt játszhatnak.

Szerbia-Grúzia 1-0 (Gudelj 74.)

Moldova-Ausztria 0-1 (Schaub 69.) – kiállítva: Ionita 55. (Moldova)

Wales-Írország 0-1 (McClean 57.)

G-csoport

Itt már minden lényeges kérdés eldőlt – a spanyolok az elsők, az olaszok a másodikak. Az utolsó fordulóban a spanyolok és az olaszok szoros meccsen szereztek három pontot. A macedónok a Vasas-játékos Kire Ristevskivel, valamint az ex-újpesti Enis Bardhival a soraikban verték simán Liechtensteint. A Levante támadója gólt is szerzett.

Izrael-Spanyolország 0-1 (Illarramendi 76.)

Albánia-Olaszország 0-1 (Candreva 73.)

Macedónia-Liechtenstein 4-0 (Musliu 36., Trajkovski 38., Bardhi 66., Ademi 68.)

Bardhi gólja

I-csoport

Izlandnak “csak” nyernie kellett ahhoz, hogy megszerezze a vb-kijutást jelentő első helyet, és ezt meg is tette Koszovót verve. Az ukránok és a horvátok pedig a papírforma alapján eldönthették egymás ellen, hogy kié legyen a második hely. A nyomást a horvátok viselték jobban, akik idegenben harcolták ki a pótselejtezőt.

Ukrajna-Horvátország 0-2 (Kramaric 62., 70.)

Finnország-Törökország 2-2 (Arajuuri 76. Pohjanpalo 88., ill. Tosun 57., 84.)

Izland-Koszovó 2-0 (Sigurdsson 40., Gudmundsson 68.)

The post Vb-selejtezők: Izland és Szerbia kijutott, a horvátok pótselejteznek, Bardhi gólt lőtt – videó appeared first on csakfoci.hu .

Tovább olvasom

Vélemény, hozzászólás?