MLSZ: Súlyos büntetések a Fradi-Vidi után

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) december 5-i ülésén az alábbi határozatokat hozta az mlsz.hu híre szerint.

NB I

– James Manjrekar (Vasas) és Tamás László Hunor (Balmazújváros) 1–1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

– A FEB tárgyalás megtartása után a Diósgyőrrel szemen a Puskás FC elleni mérkőzéssel kapcsolatosan kiszabott 500.000 Ft–os pénzbüntetést 450.000 Ft–ra mérsékelte

– A FEB az FTC–Fehérvár mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért és szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az MLSZ, az ellenfél két játékosa és az ellenfél szidalmazása) 400.000 Ft, a Fehérvárt, mint visszaesőt szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Magyar Kupa

– A FEB a Vecsés –Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Vecsést mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti, az Újpestet, mint visszaesőt szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– A FEB a Gyöngyös–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Gyöngyöst mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti, a Honvédot, mint visszaesőt szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 150.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– A FEB a Vác–Fehérvár mérkőzéssel kapcsolatban a Vácot szurkolóinak becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartásáért („huhogás”) 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

– A FEB a Szarvas–ZTE mérkőzéssel kapcsolatban a Szarvast a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért és szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 40.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Női nagypályás bajnokságok és kupák

– Véglás Viktória (UTE) 1 soron következő női felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női és férfi futsalbajnokságok és kupák

– Lovasi Balázs (Kincsem Lovaspark) 1, Zaufal Nándor (Újpest FC), mint visszaeső 2 soron következő férfi futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

– Boznáncszky Gábor (Aramis), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt 3 soron következő férfi futsal Magyar Kupa mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

– Gál András (Aramis), mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd a piros lap felmutatása után a játékvezetővel szemben fenyegetően lépett fel és személyére sértő kifejezést használt, közben az időmérő laptopját is megrongálta, amelynek megjavításáig, kb. 5 percig állt a játék a mérkőzésen való részvételtől 2017. december 5. napjától kezdődően 3 hónapra szóló eltiltást kapott.

– Halász Bence (Vác), mint visszaeső, mert két sárga lapos figyelmeztetés után a játékvezető kiállította, majd a kiállítás után előbb a 2. sz. játékvezető, majd az időmérő személyére is sértő kifejezést használt, a mérkőzésen való részvételtől 2017. december 5. napjától kezdődően 2 hónapra szóló eltiltást kapott.

– Soós Ferenc elnök (Aramis), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 4, Soós Gréta masszőr (Aramis) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1, Frank Tamás vezetőedző (Aramis) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő férfi futsal Magyar Kupa mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

– Sós László főrendező (Újpest FC), mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő NB II férfi futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

– A FEB az Aramis–Veszprém mérkőzéssel kapcsolatban az Aramis SE-t két labdarúgójának és egy sportszakemberének súlyosan sportszerűtlen magatartásáért 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés

– Siófok 12,5 ezer forint.

The post MLSZ: Súlyos büntetések a Fradi-Vidi után appeared first on csakfoci.hu .

Tovább olvasom

Tovább olvasom