Vignjevic a diósgyőri kiszemeltről: „Érdekes játékos, de miért nem játszik, lusta?”

Mennyiben lesz más ez a piaci időszak az Újpest számára, mint volt akár a múlt nyári vagy a korábbiak az utóbbi években, amikor sokszor szinte újra kellett építenie a csapatot?

– Eléggé más lesz ez az átigazolási időszak, mint a korábbiak, legutóbb például 14 új játékost szerződtettünk. Most sokkal jobb helyzetben vagyunk, megvan az a 18-19-20 futballistánk, aki bármikor bevethető.

Néhány erősítésre lesz majd csak szükségünk, 2-3 olyan játékos érkezhet, akik valóban minőséget képviselnek és azonnal az Újpest segítségére tudnak lenni, meccseket is képesek eldönteni.

Az ilyen játékosokat viszont nem könnyű megtalálni, igaz, nem is kell sietnünk, próbajátékosokat sem várunk még a felkészülési időszak elején. Ezek a futballisták nem olcsók, kérdés, hogy ide akarnak-e jönni, főleg a külföldi játékosok esetében, akik azért válogathatnak a klubok, országok között.

Mennyire erős most az Újpest a piacon? Hogyan tud ilyen kaliberű focistákat idehozni?

Szerintem a külföldi piacon van már nevünk a sikeres játékoseladásoknak (Bardhi, Diarra, Diagne) is köszönhetően, ott erősebb piaci szereplők vagyunk, mint itthon. Olyan futballistákat értékesítettünk, akik játszanak is a csapataikban, ez azért nagy különbség sok más magyar csapathoz képest…

Sikerült itt úgy felkészítenünk őket, hogy készen álltak egy következő lépés megtételére, és meg is tették azt. Ezzel nagyon elégedettek vagyunk és most azon vagyunk, hogy megkeressük a következő Bardhit, Diarrát.

Melyik azt a poszt, ahová mindenképpen igazolnia kell az Újpestnek? A balhátvéd kérdése már hosszabb ideje megoldatlannak tűnik.

– Egy olyan típusú játékost biztosan keresünk, aki picit hasonló, mint Bardhi. Megvannak azok a csatáraink, Novothny és Tischler, akik képesek befejezni az akciókat, de kell valaki, egy klasszikus 10-es, aki kiszolgálja őket, és maga is képes betalálni, külföldön keressük a megfelelő jelöltet. De a védelembe is jól jönne az erősítés. Való igaz, a balhátvéd pozíciója is kérdéses, de nehéz a dolgunk amiatt, hogy magyar játékost ide nem nagyon találni. Bár voltak jelöltjeink korábban, tárgyaltunk is velük, de őszintén szólva, túl sokat kértek azért, hogy idejöjjenek. Úgyhogy minden bizonnyal ide is külföldről keresünk valakit.

Másodedzőt is? Mennyire lepte meg eddigi segítője, Predrag Rogan bejelentése, mely szerint távozik és hazatér Szerbiába?

– Tudtam arról, hogy hazavágyik, nem lepett meg a döntése. Szeretett volna közelebb lenni a családjához, vezetőedzőként pedig a helyi másodosztályban vállalhat munkát. Nagyon sokat segített nekünk, jól érezte itt magát, én pedig minden jót és sok sikert kívánok neki! Hogy ki lesz az utódja? Még nem tudom, azt sem, hogy szerb másodedzőt választok-e végül. Nem egyszerű a választás, itt egész Szerbiát, az otthonunkat is képviseljük, miközben az időnk nagyrészét a családunk nélkül töltjük. Olyan embert kell találni, aki minden feltételnek megfelel majd, és képes a fent említett körülményeket is elviselni emberként és edzőként is.

És Tischler Patrik Újpesten marad? A helyzetével nyíltan is elégedetlen csatár távozásáról már volt szó, mint ahogy az is szóba került a hírekben, hogy esetleg a Diósgyőr U21-es válogatott támadója, Makrai Gábor érkezik majd a helyére.

– Makrai kapcsán annyit tudok mondani, hogy egy érdekes játékosnak tartom, nyilván ismerem az U21-es válogatottból is. Ugyanakkor kérdés, miért nem játszik Diósgyőrben, ahol tudom, hogy Bódog Tamás keményen és szigorúan fogja a csapatát? Volt, hogy igazoltunk olyan játékost, aki nem játszott annyit a volt csapatában, és itt derült ki, hogy miért. Néha aztán van lehetőség változtatni, van viszont, hogy nem.

Makrai Gábor tehetséges és ígéretes játékos, de valamiért mellőzi az edzője, nem tudom, lusta-e az edzéseken vagy mi az oka? Az viszont biztos, hogy Bódog Tamáshoz hasonlóan én is elég kemény és szigorú vagyok, és talán majd lesz is lehetőségem arra, hogy megtudjam, mi is áll a háttérben…

DUDÁS GÁBOR

The post Vignjevic a diósgyőri kiszemeltről: „Érdekes játékos, de miért nem játszik, lusta?” appeared first on csakfoci.hu .

Tovább olvasom

Tovább olvasom