Balajcza Szabolcs: "Hátborzongató volt a hangulat"

2012 May 15, 12:10 / Balls / Rovat: Interjúk, nyilatkozatok

Balajcza Szabolcs hátborzongató hangulatról beszélt a topliga.hu-nak, olyanról, amit csak akkor érthet meg valaki, ha az játszik egy derbin. Kapusunk a lefújást követően értékelte a 210. Ferencváros-Újpest összecsapást, kiemelve reális eredmény született, mert a csapatban sajnos nem volt több a zöld-fehérek ellen.

fotó: topliga.hu

Hozzászólások

lukacs képe
lukacs - 2012 May 16, 12:36

vannak jo peldak a hajtos focira(skot 1. ,2.bundesliga, angol akarhanyadik liga) lehet,hogy az utanpotlas nevelessel van a gond!kormukre kene nezni:) bar,szerintem a "magyar labdarugas"-tol nincs alibistasabb(politika?)

loskaz képe
loskaz - 2012 May 16, 08:36

Aki végigszenvedte ezt az évet, akár a stadionból. akár a fotelból, nem lehet teljesen elégedetlen (szomorú, de igaz) Voltak tébláboló emberek(remélem, nem következmények nélkül) de a többség, ha betojva is, igyekezett legalább nem hibázni. Sokszor láttunk az idén ennél gyalázatosabb produkciókat is (győztes meccsen is!) A bátor támadófocihoz önbizalom kell, ami a biztos tudásból fakad-őszintén hány játékostól vártátok ezt? Ez a keret jórészt olcsó, botcsinálta"tehetségekkel" lett feltöltve, a stábnak tisztában kellett lennie a fizikai és mentális képességeikkel, bennmaradtunk, ennél több csak álmunkban volt elvárható. A fagyika hiába nyafog, a nem túl acélos játékoskeretük is lényegesen erősebb a mienknél és a meccseik túlnyomó részén elfogadható, hajtós focit játszanak. A tabellán nincs akkora különbség közöttünk, mint játékoskeretben, és költségvetésben-ezért lenne okuk a sírásra. Jövőre állítólag 1,3 milliárddal számolhatnak, ha nekünk is ennyi jutna, a BL-ről is álmodhatnánk. Mindíg csak szélsőségekben gondolkodtunk: drága csapat-nulla eredmény, olcsó csapat-nulla foci. Ideje lenne egy egészséges egyensúlyt teremteni a rutinos rókák, a tényleg tehetséges fiatalok, és a minőségi légiósok között-egy dologban nem engedhetnek: az elkötelezett, végigdarálós hozzáállásban. Komolyabb szakmai munka, elegendő pénz, és korrekt feltételek mellett lesz itt igazi futball is. Bízom benne, hogy Rodi is ezt szeretné!

Hajrá Lilák!!!

Dave képe
Dave - 2012 May 15, 21:50

A másik meg az, hogy lassan többet szidjuk azt a maroknyi játékosállományt, aki még ért a focihoz, mint a zselézett gyerekeket...Kovrob megértem hogy kivagy bukva teis, de a Szabi igen valóban benne volt a gólban, de utána védett egy akkorát, hogy kevesen védték volna...És ez nem az első..Szegény tartja a csapatban a lelket, meccsenként bravúrt bravúrra halmoz, de ha véletlen bekap egy lepkét akkor már ostorozzuk...

Kovrob - 2012 May 15, 22:20

Nem bántani akarom Szabit, csak kicsúszott. A legkevésbé Ő az akit ostorozni kellene.
Köszi Szabi, az egész évet, nélküled kiestünk volna.

Dave képe
Dave - 2012 May 15, 21:45

Azt nem értem,hogy mit vár minden Újpest szurkoló?? Nézzétek meg a csapatunk felállását...Mit vártok?? Azt hogy hogy ott legyünk az első 5-ben?? Ezekkel a játékosokkal? Hogyan? A fél csapatot egy megye 1-es csapattal simán kilehetne cserélni, mert nem lenne különbség...Proesmans, Barczi, Balogh, Lázár és még sorolhatnám....olyanok mint a faszom.Nem értem mért várjuk a csodát...Majd fiatalítunk...persze...és hol vannak a fiatal tehetségek?? És ez nem a játékosok hibája, hanem a vezetőségé,hogy engedték idáig fajulni a helyzetet,hogy ilyen játékosok szerepeljenek a csapatban...Ott van a Balajcza, Lipták, Vasiljevics, Kabát tengely akikre lehet építeni...Ha ez nem történik meg rövidesen, akkor az MTK-nak is látogatottabbak lesznek a meccsei...

Kovrob - 2012 May 15, 22:18

Szívesen megosztom veled, hogy mit várok.
Látványos, improvizatív, és eredményes támadójátékot várok. A 127 év erre kötelez. OK, ne legyek telhetetlen, ha nem megy, akkor foggal-körömmel! Ezt várom.
Sokkal jobban tetszik Pl a Kaposvár hozzáállása. Ők fele ennyi pénzből úgy élnek, hogy félévente eladják a két-három legjobb játékosukat. Be van tervezve a költségvetésbe. A meccseken viszont csúsznak-másznak, foggal körömmel harcolnak mert minden pont számít.
Ezt a csúsznak-másznak, foggal-körömmel mentalitást várom. Ha nincs tehetség, vagy nincs pénz ilyen játékosokra, akkor legalább küzdjünk, az nem kerül semmibe. A kis Kaposvárt egyetlen meccsen sem verték agyon, minket többször is. Van jó néhány 3-0, 3-1, 5-1 ahol közünk sem volt a meccshez.
Tudod ez nagyon tud fájni. Az meg főleg, hogy a csapatból ez csak 2-3 emberen látszik, a többi nagy ívben leszarja.
Rosszul vagyok már a szájkaratétől, hogy ficsúrjaink hogyan nyilatkoznak meccsek előtt, aztán ott meg be vannak szarva, és alibiznek.
Egyben igazad van, nem ők tehetnek róla, hanem akik ezt megengedik.
Tálentumot, tehetséget nem tud beléjük tölteni senki, de küzdeni, harcolni meg lehet tanítani, őket, vagy inkább megkövetelni tőlük.
IQ-t ne is próbáljunk, mert aki itt Megyeren nem érzi azt, hogy a szurkolókért, az önbecsülésükért mit kell megtenni, azoktól még a szerelést is elvenném.

Egy régi bölcsességet szeretnék idebiggyeszteni a végére: mi különbözteti meg a sikeres embert, a sikertelentől? A sikeres megteszi, amit a sikertelen nem. Ilyen picsa egyszerű az egész.
A sikertelen mindig magyarázkodik, a körülmények, a problémák, stb, általában felmenti magát, (nézd meg a nyilatkozatokat a vereségek után).
Csak egyszerűen tükörbe kellene nézni, amikor egyedül vagyok nincs rá tanú, nem kell hazudni, és feltenni azt az egyszerű kérdést, hogy megtettem-e mindent, ami tőlem telt? Ha igen, gratulálni kell a győztesnek, mert ma ő volt a jobb. Ha nem szégyelljem el magam, és holnaptól ezt a mentalitást felejtsem el. Csak így lehetek sikeres.
Sajnos a játékosaink néhány kivételtől eltekintve NEM AKARNAK SIKERESEK LENNI!
Ezért fájó ez a dolog.

Kovrob - 2012 May 15, 21:25

Szar érzés volt szurkolónak lenni szombaton. Egész évben az volt, de szombaton különösen. Biztos emlékszel Szabi az utolsó 8-10 meccsre, amikor feltétel nélkül szurkoltunk nektek. Nem volt qva gyenge, stb. Szurkolás volt az első perctől kezdve az utolsóig. Úgy gondoltuk, rajtunk ne múljon. Félretettünk minden sérelmet, mert egy cél van, bent maradni.
Amikor ez biztossá vált egy cél lebegett mindenki előtt: megverni a Fradit. Egyetlen meccsen kellett volna alkotni valamit. nem sikerült. Szánalmasan nem. momentumunk nem volt, kapura lövési kísérletünk nem volt 80 percig. Csékáként hogy látod ezt? Te miért nem tettél semmit? Végig asszisztáltad ezt a fos játékot. Remélem belenéztek a tükörbe. Egyetlen egy meccsen kárpótolhattátok volna az egész szezon. Egyetlen egy meccsen mindent megbocsátottunk volna. Egyetlen egy meccsen kellett volna tökös gyerekekként odaállni.
Egyetlen egy meccsen kellett volna küzdeni, megtenni mindent. Nem sikerült. Ez sem.
Tudod Szabi, ez a hátborzongató. Ott ülni a stadionban, én nézni ezt a béna vergődést, amit produkáltatok.
Biztos rémlik még egy Pál utcai fiúk című történet, melyben egy Nemecsek Ernőt bedobnak egy tóba a Pásztorok a Fűvészkertben. Ő ott akkor sokkal nagyobb ember volt mint Ti a szombati szánalmas produkcióval.

Hát ezért volt hátborzongató érzés szombaton a Szuszában becsapottnak és elárultnak lenni.
Mellesleg hogy kaphatsz szögletből 3 méterről fejesgólt?

HajraLilak.hu 2013. | Ujpest FC szurkoloi oldal