Jos Daerden távozik

2013 Mar 05, 13:50 / Lilafeher / Rovat: Edzőkérdés

A Pakstól elszenvedett súlyos vereséget követően klubunk és Jos Daerden ma reggel közös megegyezéssel szerződést bontott. A vezetőedzői feladatokat Marc Leliévre látja el ideiglenesen.

Jos Daerden a nyáron érkezett klubunkhoz, a bajnokságban 18 meccs alatt mindössze ötször győzött a csapat, ráadásul a Magyar Kupából és a Ligakupából is korán búcsúzni kényszerültünk.

Marc Leliévre számára nem új a megbízott vezetőedzői poszt Újpesten, tavaly, Zoran Szpisljak távozását követően is ő látta el a feladatot a bajnokság utolsó hét fordulójában.

fotó: nb1.hu

Hozzászólások

Wiola képe
Wiola - 2013 Mar 07, 15:37
enbe1 - 2013 Mar 07, 11:41

Atilka! Nem tudom mennyire ismered a magyar közeget, de rengeteg tehetséges játékos van nálunk, csak fiatalok és az edzők inkább beteszik a külföldi, bár idősebb ugrómókusokat, ahelyett, hogy preferálnák a honi labdarúgókat! Bene Feri, Fekete Laci mennyi idős volt, amikor bekerült a felnőtt csapatba?!! Meg kellene bízni pár idősebb szakembert, akik szívesen járnák a pályákat fiatal tehetségek után kutatva és van újpesti kötődésük! Én pl. szívesen vállalnám ingyen is és rajtam kívül vagyunk még páran! Egyébként 60 évesen ha ilyen vádlim lenne, mint Eninfulnak, vagy olyan mozgáskultúrám lenne, mint Vasziljevicsnek, akkor bátran a tönkre tenném a lábam, hogy vágják le!!! Kis Karcsihoz visszatérve, ha a Fradinak jó lett volna, akkor nekünk meg bőven, és még jó pont, hogy nem ment az ősi riválishoz!!

AirTiger - 2013 Mar 07, 20:47

Hogy olyan tehetség,mint Golyó,vagy Bene Feri nincs ma Magyarországon.Nehéz mai világban tehetséget nevelni,mert más a világ.Sok minden megváltozott.Ma a fiatalok fizetnek,hogy játszhassanak.Kis Károlyt én is elfogadnám edzőnek viszont.

Atilka képe
Atilka - 2013 Mar 07, 18:56

Miért osztasz ki, ugyanezt írtam én is jobbára darabokban..?!

Mindörökké Újpest!

-=Atilka=-

enbe1 - 2013 Mar 06, 17:30

Már a múltkor is írtam, hogy a jelenlegi helyzetben Ő lenne a legjobb megoldás, márpedig azért, mert mindig tehetséges magyar játékosokkal próbálja megoldani a szakmai feladatokat, csak legvégső esetben dolgozik külföldivel és csak olyannal, aki jobb, mint honi társa! Ez a tulajdonosnak is jól jönne, mert spórolhatna egy csomó pénzt! Nem vagyok az ügynöke, de megvan a telefonszáma! Szóljatok, ha segítsek! / Addig kellene lépni, amíg valaki el nem szipkázza Szolnokról!!/

Kereki - 2013 Mar 06, 20:48

Rodinak az a koncepciója, hogy olcsón hoz külföldi játékosokat, mert a magyarokban nem bizik, és szerinte nagyon drágák. Hogy illeszthető ez össze a Kis Károly féle magyaros építkezéssel ?

Atilka képe
Atilka - 2013 Mar 06, 20:54

Dolgozik most jó pénzért valahol?
Na ugye, hogy jönne..:))

Mindörökké Újpest!

-=Atilka=-

Atilka képe
Atilka - 2013 Mar 06, 20:45

Kis Karcsi jó, tehetséges magyar játékost akkor látsz nálunk, ha ingyen osztogatják őket az Oktogonnál!
Azok pénzbe kerülnek. Csak az elmúlt néhány hónapból és csak két név. Rudolf Gergely és Juhász Roland.
Szerintem mind a ketten tehetségesek, mind a ketten beférnének az első csapatunkba azonnal, mind a ketten jöttek volna ha megkapják az annyit...De nem, ingyen meg azért...:))
Ha néha túlzok valamennyit, nem kell abba belekötni..:)

Mindörökké Újpest!

-=Atilka=-

btm képe
btm - 2013 Mar 06, 21:37

Rudolf ment Miskolcra, és fel is borult miatta az éves költségvetés a klubnál. Ha hinni lehet a számoknak, amik annak idején elhangzottak, akkor annyit szerintem nem ér, hiába jó játékos. Ahogy pedig elbánt a Debrecennel az ottani távozásakor, az nem vall egyenes gerincre.
Hajrá Lilák!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
http://www.szurkolnijo.hu/

pentele - 2013 Mar 06, 20:41

A gondolat jó,de ha már olyan jól ismered Kis Karcsit,tudnod kell róla,hogy egyszerű,rendes ember!
Neki "nagy "a főváros és a csapatot körülvevő légkör!!!
Ő csak vidéki csapatnál tud jól dolgozni,eredményt elérni.......
HAJRÁ LILÁK,MINDÖRÖKKÉ!!!!!!!!!!!!!!!!

dossi képe
dossi - 2013 Mar 06, 13:52

TULAJDONOS VÁLTÁST KELL KIBEKKELNÜNK. Megköszönhetjök Rodinak,hogy megmentette a csapatunkat és elbúcsúzhatunk végre tőle örökre.

HAJRÁ LILÁK

Atilka képe
Atilka - 2013 Mar 06, 16:48

Nem megy el, ne álmodozz!
Túl sokba fáj neki ez a magyar menet. Túl sokat feccölt bele. És túl hosszú távra tervez azzal, hogy belement a 41 perbe!!
Oka van mindennek, idősebb lesz, jobban látja a magyar dolgokat és még többet ad nekünk. Megmentett bennünket, nem az ő hibája, hogy itt tartunk..
Írtam már Abramovicsról, ő is hülye a focihoz, de felvett maga mellé pár szakembert, erre mi is történt?
'Véletlenül" megnyerte a Chelsea a BL-t...
Hm????

Mindörökké Újpest!

-=Atilka=-

dossi képe
dossi - 2013 Mar 06, 19:19

Igazad van Atilka. Semmi bajom a Rodival,csak nagyon fafejű. Egy jó magyar tanácsadó kellene neki.

HAJRÁ LILÁK

Atilka képe
Atilka - 2013 Mar 06, 16:49

Ja, kellett hozzá pár év..:)

Mindörökké Újpest!

-=Atilka=-

imre - 2013 Mar 06, 09:04

Én személy szerint Bozsik Pétert szivesen látnám a kispadon.

pentele - 2013 Mar 06, 20:36

Ugye játékosként gondoltad,és az öregfiúk meccsén......
HAJRÁ LILÁK,MINDÖRÖKKÉ!!!!!!!!!!!!!.

Atesz07 képe
Atesz07 - 2013 Mar 06, 07:08

Azért az árulkodó, hogy Antonnak pont a cigányok elleni meccset kell kihagynia, mert egy meccsre tiltották el a szabályos szerelés miatt. Moniz biztosan kielégítette Csányit orálisan.

Atilka képe
Atilka - 2013 Mar 05, 21:29

Miről maradtam le? Ki mondta, hogy marad alkesz Jos?
Mivel már többen is említik, linkeli valaki, hogy ez hol van kőbe vésve?:)
Köszi!
Ha meg marad, szerintem azért, mert a lelépési steksz több, mintha maradna a bajnokság végéig.
Olyan mint őfelsége Tornyi Barnabás, a magyar foci vérszívója...

Mindörökké Újpest!

-=Atilka=-

btm képe
btm - 2013 Mar 06, 10:36

Atilka!
Az ujpestfc.hu-n is így fogalmaznak: ".. hogy a belga szakember nem folytatja vezetőedzőként a munkáját, de a klub alkalmazásában marad." Flore már bemásolta a hivatkozást.
Amúgy itt szerintem nem lehet túl magas a lelépési pénz. Közös megegyezéssel távozik és ugyan sem a megegyezésnek, sem az eddigi szerződésének a szakításra vonatkozó részleteit nem ismerjük, de mivel a kontraktusából már csak pár hónap volt hátra, így maximum az eredeti lejárat végéig kiszámolt munkabér összegére lenne jogosult. (Én eddig legalábbis úgy tudtam, hogy még csak szóban állapodtak meg a tulajjal a szerződéshosszabbításról. Ha viszont mégis aláírták a hosszabbítást, akkor komolyabb összeg jár neki => vagyis az új határidőig => hacsak a közös megegyezésben mást nem állapítanak meg.) Leegyszerűsítve: általában az ilyen határozott idejű szerződések felbontásával ugyanannyi pénzt kell fizetnie a munkaadónak a munkavállaló felé, mint ha kitöltenék a szerződést, viszont
1) egyszerre kell kiperkálni a teljes hátralévő összeget;
2) további munkavégzésre nem kötelezhető a kirúgott (naná, hiszen ezért akarják kirúgni).
Az én értelmezésem szerint, a felek közötti szerződés él tovább, a munkavállaló kapja a fizetését a szerződésének lejártáig, de az eddigi edző más munkakörben dolgozik (akarom mondani: folytatja a tevékenységét).
Viszont, hogy mi funkciója lesz Jos bácsinak ezek után, arra ötletem sincs. A tippek megérdemelnének egy új fórumtémát. Én a székház büféjében a csapos állást csak úgy merném rábízni, hogy húsz percenként meg kellene jelennie az ügyvezetőnél szondáztatás céljából...
Hajrá Lilák!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
http://www.szurkolnijo.hu/

Atilka képe
Atilka - 2013 Mar 06, 16:44

Köszi!
Tudom mi a pálya, de ha egy előszerződése van (márpedig van), akkor nagyon le tudná húzni a tulajt.
Viszont ha bajnokságvégén nem lesz a csapat a megfelelő helyen (márpedig nem lesz), akkor az előszerződés kuka!
Akkor aztán go Jos a picsbe!

Mindörökké Újpest!

-=Atilka=-

Atilka képe
Atilka - 2013 Mar 06, 20:41

bajnokságvégén....
Hű de sötét vagyok..:D
Helyesen : bajnokság végén.:)

Mindörökké Újpest!

-=Atilka=-

purple78 - 2013 Mar 05, 20:20

Na, vajon mitől is változna meg Rodi koncepciója......./"TESCO gazdaságos csapatépítés"/ ..magyarokban nem hiszem,hogy nagyon megbízik... (lásd az adás-vételi fejleményeket // 40 per!!!) ....nincs senki normális tanácsadója aki kicsit is segítené /olyanra gondolok aki ismeri a magyar viszonyokat/ ez Marc gyerek meg csak a saját pecsenyéjét sütögeti....most már másodszor ő az átmenetei megoldás.... nem mintha eddig nem Ő dirigált volna..... Dárda Úr meg marad ...... Rodi pénze .... de tényleg minek!!! ???

pisti638 - 2013 Mar 05, 19:06

Sajnos megint elérkeztünk az edzőváltáshoz. A szokásoknak megfelelően az edző megint nem töltött el sok időt a csapatnál. A 0-6-os eredmény és "játék" után joggal merülhet fel a kérdés ez csapat tényleg ilyen gyenge, vagy egyszerűen csak megint edzőbuktatás történt, esetleg mindkettő. Ha edzőbuktatásról van szó, addig lehet itt akárki az edző amíg a játékosuralomnak véget nem vetnek. Összeségében egy olyan edző kell aki feltudja javítani ennek a csapatnak a teljesítményét(a vasárnapit nem lesz nehéz) összeségében, nem volt ez a csapat ősszel sem meggyőző. Kitudja választani a megfelelő játékosokat minőségileg és mentálisan is az igazolásoknál(ide szükségeltetik sok esetben a tulajdonosi befektetés is ami eddig nem igazán történt meg) és a meglévő játékosoknál is. Feltudja építeni a csapatot úgy, hogy a pozitív fejlődés egyértelmű legyen. Ezek csak az én elgondolásaim. A döntés a tulajdonos kezében van. Őrajta múlik, hogy legyen végre egy normális edző hosszútávon, ne minden éven lehessen újra kezdeni az edzőkeringőt. Hajrá Lilák!

pisti638 - 2013 Mar 06, 07:30

Elnézést kérek, amikor vasárnapi teljesítményt írtam szombatit akartam, csak eltévesztettem. Hajrá Lilák!

Csaba 11 képe
Csaba 11 - 2013 Mar 05, 18:44

Az edzőkérdés nem csak a mostani 0-6 után jött elő, edzőkérdés már tavaly is volt, a belga Jos Daerden már a kinevezése pillanatában kérdéses volt, miért is pont őt nevezték ki.?... Ugyanis edzőként semmi plusz, semmivel sem tudott többet mint a hazaiak. Akkor meg minek, mi értelme volt idehozni.?.. Semmi.!.. Az edzőknél is igaz ugyanaz mint a játékosoknál, csak akkor hozz külföldi edzőt, ha valóban jobb és többet tud szakmailag a hazainál.

Nálam két jelölt volt már tavaly is az edzői posztra. Ha magyar akkor Véber Gyuri, ha külföldi akkor Tomislav Sivić.. Sajnos végül egyik sem lett befutó, egy újabb rossz döntés született. Az Újpesti kötődésű edzők listája is bőséges: - Véber György, Várhídi Péter, Nagy László, Fazekas László, Urbán Flóri... De most Véber Gyuri lenne a jó megoldás, már elég tapasztalattal rendelkezik és Újpesti játékosmúltja alapján nagyon megérdemelné már végre, hogy megkapja a lehetőséget vezetőedzőként.

Sajnos hasonlóan a játékosokhoz, az edzők terén is rengeteg bóvli külföldi edző jött már ide, és kevés értékes szakember. Nálunk is volt már néhány ilyen, reméljük több nem lesz.... Vannak persze Magyarországon olyan külföldi edzők, akiket volt értelme idehozni, mert tényleg pluszt tudtak adni csapataiknak. Ilyen volt: - a szerb Tomislav Sivić a Kecskemétnél és most a Paksnál, a portugál Paulo Sousa és José Gomes a Videotonnál, a holland Ricardo Moniz a Fradinál.. Őket tényleg volt értelme idehozni, mert színt hoztak, látványos javulást értek el csapataiknál. Jó lenne már végre egy ilyen jó döntést látni Újpesten is...

Atilka képe
Atilka - 2013 Mar 05, 19:38

Tudod Csaba szépen hangzik a Véber Gyuri, csipázom is nagyon, talán anno a legjobban őt favorizáltam.
DE!! A tulajdonos se hülye (na ez már nem is biztos), és nem biztos, hogy idehozza azt aki Dearden szerződtetése után kígyót-békát kiabált amerre járt (Koko helyében is alapállásba tenném a pofázmányomat), rá és a csapatra is. Mert azért a tüske ott volt Gyuriban és az már ott is marad, ahogy szerintem Rodiban is ott van már, és bizony nem biztos, hogy ki lehet húzni!
Isten látja, nagyon szeretném, ha Véber lenne a mester, de nem minden áron!
Inkább egy tiszta lappal induló, Nagy Laci, Várhídi Péter vagy Urbán Flóri.
Akkor esetleg később nem lesz majd mutogatás...

Mindörökké Újpest!

-=Atilka=-

pentele - 2013 Mar 06, 20:31

Igazad van,de ebből a hármasból én Nagy Lacit választanám!!!!
Várhidit puhának gondolom a mostani helyzetünkben,a Flóri meg kemény,még a kapufának is neki futtatná őket az eredmény érdekében,de fejben szerintem kevés még..............

Atilka képe
Atilka - 2013 Mar 05, 18:34

Ha ez a megoldás, akkor még nagyon kevés, csak az út eleje.
Mert nem jó ötlet, hogy Lölö legyen az edző!!
Most hozni gyorsan egy Urbán, Véber, Várhídi akármelyiket és akkor oké!
Akkor lehet ezzel a csapattal menni neki a tanknak is, nem igazolni (Ahjupera úgyis jön, talán még Mitrovics), na jó Bozics jöhetne-hanem ezekkel a játékosokkal elindulni fel a dombon!
Megoldható!

Mindörökké Újpest!

-=Atilka=-

gyurkusz képe
gyurkusz - 2013 Mar 05, 16:53

Véber Gyurit!!!!!Hajrá Lilák!!!

lilaferfi - 2013 Mar 05, 15:34

Roderick Duchatelet nem hajlandó mélyebben a zsebébe nyúlni, hogy minőségi futball legyen Újpesten - ezt tapasztalhattuk már többször is, amióta itt van. Ebből következően kizártnak tartom, hogy befutott, többszörösen bizonyított edzőt szerződtetne. Ebből megint "tesco gazdaságos" megoldás lesz, ami egyébként jellemző a Duchatelet-családra. Ezért is nem értek el soha sehol semmit a futballban.

Wiola képe
Wiola - 2013 Mar 05, 15:25

Véber-Urbánt azért kedvelném, mert a ilyen meccs félidejében szétfejelnék a komplett csapatot.Lehet, hogy ez kellene nekik.Egy kis alázás, egy kis alpári ordibálás, majd egy jó kocsmázás. Nem mindig szalonképes a nyilatkozatuk, nem kirakat emberek, de lila a szívük.Mészölynek meg szerintem jó pedagógiai érzéke van, mindig is kedveltem, a legszimpatikusabb edző.

pentele - 2013 Mar 06, 08:56

Wiola meg a többiek!!!!
Nagy baromságot írtok,hiszen ti is jól tudjátok,hogy a tulajnak esze ágában sincs magyar edzőt ültetni a kispadunkra!!!! Bármilyen szar eredményt érnek el,neki az a lényeg,hogy ne magyar legyen az edző!!!!!
Ha igazi változást,előrelépést szeretne,akkor már rodi után magyar és újpesti kötődésű edző ülne a kispadunkon!!! Nem lesz semmi változás,törődjetek ti is bele......
HAJRÁ LILÁK,MINDÖRÖKKÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiola képe
Wiola - 2013 Mar 06, 15:34

Hidd el a pénz fogja ezt is eldönteni, szerintem akiben van újpesti identitás az első sorban emócionális alapon dönt, és nem egzisztenciálisan. Ergo kevesebbért is vállalná egy Urbán, egy Véber, egy Mészöly akinek még fontos is a csapat, a szurkolók.Ezt gondolom, de hamarosan kiderül Rodi ki mellett és miért döntött.

pentele - 2013 Mar 06, 20:26

Wiola,annyi biztos csak,hogy nem magyar lesz az új edzőnk......Még egy maláj,vagy vietnámi edzőnek is nagyobb az esélye,mint Véber Gyurinak,Nagy Lacinak,Várhidinek............
HAJRÁ LILÁK,MINDÖRÖKKÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

violaforever - 2013 Mar 06, 10:18

Rodin az edzőt érted?

pentele - 2013 Mar 06, 11:47

Á,dehogy.......
HAJRÁ LILÁK,MINDÖRÖKKÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!

violaforever - 2013 Mar 06, 17:18

Csak mert szerintem kevered őket rendesen.

bihyapa - 2013 Mar 05, 15:04

Ez jó hír ,csak távol kell tartani ezt a manust a csapattól.Ha ennyire fukar a tisztelt tulaj akkor most tanulhat a saját kárán ismét. Szívesen látnám a kispadon, Várhídi Pétert .Nagy Lacit , Véber Gyurit és talán még Kiss Károly se feledhető. Nem tudom leülne-e még ezekkel a belgákkal tárgyalni Mészöly Géza?

dossi képe
dossi - 2013 Mar 05, 14:33

Ja. Marad a klubnál,csak nem tudom minek.

HAJRÁ LILÁK

törőfan képe
törőfan - 2013 Mar 07, 06:36

Kidolgozza a taktikát :-)

btm képe
btm - 2013 Mar 05, 14:26

Van 4 napja az új edzőnek, hogy felrázza a csapatot. És most sok munkára és koncentrációra van szüksége a jétékosoknak ahhoz, hogy a még nagyobb katasztrófát elkerüljük.
Nem volt szimpatikus ez a Jos Dearden, de az őszi szezon végére már kezdtem reménykedni, hogy valamit mégis csak összerakott. Döntetlent játszottunk a miskolciakkal, a fehérváriakkal, a debreceniekkel, jó játékkal nyertünk Pécsett, kis szerencsével de megvertük a zöldeket, nem fociztak le minket a pályáról még Győrben sem a vereség ellenére, és máshol sem. Stabilnak tűnt a csapat, és ugyan elhullajtott pontokat a kötelezőnek tarott győzelmekből is, de nem tűnt javíthatatlannak a helyzete. Erre most beleszaladt egy ilyen megalázó vereségbe...
Jól mondta Kovács Zoli, hogy a kiállítás és a büntető bírói hiba volt (és ezt végre a Haramdik Félidőben is elismerték), de csupán erre fogni a vereséget vakság és önámítás. Még gól nélküli állásnál a Paks vagy háromszor került könnyedén a védelmünk mögé, amitől rögtön nagyon rossz érzés fogott el, sajnos tényleg nagy zakó lett belőle. Fáj leírni, de igaz: osztálynyi különbség volt a két csapat között.
Nem tudok mást kívánni, csak hogy mihamarabb szedjék össze magukat!
Kis Károlyt szívesen látnám a kispadon, pedig lehet, hogy most vehemensebb, keményebb kezű szakemberre és vezető típusra van szüksége a csapatnak.
Hajrá Lilák!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
http://www.szurkolnijo.hu/

dossi képe
dossi - 2013 Mar 05, 14:17

Sok embernek örömet okozott ezzel( nekem a mai nap legjobb híre). Csak az a baj,hogy most igen nehéz lesz jó és szabad edzőt találni. Ha gyorsan kell az új edző az csak a turkálóból jön. Lehet,hogy szezon végéig marad Levievre. Majd meglátjuk. Remélem a legjobbakat. Néhány játékos is mehetne,neveket nem írok. Mindenki döntse el maga,hogy szerinte ki nem kéne.

HAJRÁ LILÁK

pentele - 2013 Mar 06, 08:50

Dossi,nem történt semmi előrelépés,egy adminisztratív lépéssel próbálják megint kábítani a szúrkolókat!
Hiszen a másodedző sem magyar,és rodi is a klubnál maradt ,úgyhogy minden maradt a régiben!!!!!!
Sőt,kurva jókór váltottak,mert a ződek elleni vereség után majd verik a mellüket,hogy ugye rodi nélkül sem megy jobban....de ők teljesítették a "nép" kívánságát....
Amíg teljesen nem "belgátlanítjuk" a klubot,és nem magyar edző ül a kispadon,addig folytatódik a vesszőfutásunk!!!!
HAJRÁ LILÁK,MINDÖRÖKKÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Atilka képe
Atilka - 2013 Mar 06, 16:39

Pentele Barátom! Rodi a tulaj, nélküle valóban nem menne, tehát maradt a klubnál, értelemszerűen!:)

Mindörökké Újpest!

-=Atilka=-

pentele - 2013 Mar 06, 20:20

Atilka,ok minden amit írsz,de nekem minden belgából elegem van akiknek köze van az Újpesthez!!!!!!!!!!!
Tudom,valószínű csapatunk sem lenne,ha nincs Rodi,de akkor is.............
Nem Rodinak kellene érteni a futballhoz,a csapathoz,hanem az alkalmazottainak.Ezen az edzőt és a stábot értem.....Rodi akkor lenne nagy ember a szememben,ha belátná végre,hogy magyar edző kell a csapat mellé!!
HAJRÁ LILÁK,MINDÖRÖKKÉ!!!!!!!!!!!!!!!

dossi képe
dossi - 2013 Mar 06, 13:49

Igen,csak senki nincs aki belgátlanítana. Magyar üzletember nem fektet Újpestbe. Abban igazad van,hogy néhány meccset még kellett volna várni a menesztéssel. Legalább azt a néhány következő meccset,ami kutya nehéz lesz.

HAJRÁ LILÁK

violaforever - 2013 Mar 05, 13:54

A fafej tulajnak kellett ide balga "mesteredző"!!!Magyar kell negyedannyi pénzért aki ismeri a helyi viszonyokat(csapatok,játékosok,hagyomány...)!!!

HAJRÁ LILÁK!!!!

HajraLilak.hu 2013. | Ujpest FC szurkoloi oldal