Az emberi szervezet nem képes előállítani és tárolni a C -vitamint, ezért fontos, hogy étellel, naponta kapjuk! Nélkülözhetetlen a kollagén bioszintéziséhez, erős immunstimulánsként ismert, és kulcsfontosságú vitamin minden vitamin -komplexben az egészség és a szépség érdekében.

Ezenkívül a C-vitamin erős antioxidáns, amely a vas felszívódásának javításával elősegíti a szervezetben lévő egyéb antioxidánsok regenerálódását. A C-vitamin fogyasztásának számos előnye van a szervezet számára, de a hajra gyakorolt ​​előnyeire összpontosítunk.

A szép és egészséges haj a jó megjelenés fontos része, de az elszíneződés, a stylistokkal végzett vegyszeres kezelés és a hőkezelés megzavarhatja szerkezetét. Éppen ezért fontos, hogy ne csak abban a pillanatban vigyázzon a hajára, amikor azt tapasztaljuk, hogy égető szüksége van rá. Milyen előnyökkel jár a C -vitamin számára?

Hajhullás és korpásodás ellen

A hajhullás különböző okokból eredhet – hormonális egyensúlyhiány, terhesség, évszakváltás, táplálkozási problémák, tápanyaghiány stb. A hiányt említve, a vashiány a szervezetben az, ami hajhullást okozhat. Ebben és más esetekben a C -vitamin segíthet az ilyen problémák szabályozásában, mivel erős antioxidáns funkciókkal rendelkezik, amelyek segítik a szervezetet a vas jobb felszívódásában.

Ezenkívül a C -vitamin jó partner a szabad gyökök elleni küzdelemben, amelyek szintén károsítják a szőrtüszőket, ami szintén növeli a hajhullás kockázatát.

A korpásodás az egyik legtartósabb, bosszantóbb és legkellemetlenebb probléma, ha a hajról beszélünk. Megjelenése különböző tényezőkben gyökerezhet – gyenge immunitás, táplálkozási hiány , agresszív módszerekkel és készítményekkel történő kezelés stb. A C -vitamin bevitele nemcsak az immunrendszer erősítését segíti elő , hanem gondoskodik a bőr egészségéről általában, beleértve a fejbőrt is. A korpásodás is állandó probléma lehet a fokozott szennyeződés miatt, amely szabad gyököket képez a fejbőrünkön, ami a fejbőr pórusainak eltömődéséhez és a korpásodás megjelenéséhez vezet.

A környezetre szennyező anyagok hatására a bőrön felhalmozódó szabad gyökök nagyon káros hatást gyakorolnak a hajra, száraz, gyenge, törékeny és sérült. A C -vitamin antioxidáns tulajdonságai megtisztítják a szabad gyököket a pórusoktól, és egészségessé és fényessé varázsolják a hajat.

A C -vitamin elősegíti a haj növekedését

Szeretnéd, ha hajad gyorsabban nőne? Ebben az esetben a C -vitaminra is fogadnia kell! Valójában ez a vitamin elősegíti a szőrtüsző növekedését. Ezenkívül segít erősíteni és tisztítani a hajat. Gyakori a hajhullás vagy a hajhullás. Ebben az esetben a C -vitamin kollagén termelése nagyszerű fehérje a hajnövekedéshez, mivel növeli a vérkeringést és elősegíti a vastagabb haj növekedését.

Az új haj növekedése, az optimális sűrűség és állapot fenntartása az egészséges haj néhány jele. C -vitamin rendszeres bevitelével javíthatók, mert fontos szerepet játszik a kollagén szintézisében.

Fontos tudni, ha a szervezetben hiányzik a C -vitamin, akkor ezt mindig kompenzálhatja, ha ragaszkodik az egészséges táplálkozáshoz, amely elsősorban friss, szezonális gyümölcsöket és zöldségeket tartalmaz, amelyek C -vitamint tartalmaznak. C -vitamint kiegészítőket is érdemes szedni.

Mérsékelt napi 30–180 mg bevitel esetén a C -vitamin 70–90% -a szívódik fel. Ha étrend -kiegészítőket szed, az optimális napi bevitel 500 mg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük