Divat,  Életmód

Felgyújtották egy Hells Angels bárt Németországban

Nem olyan régen egy súlyos tűzesethez riasztották a német tűzoltókat. A lángok egy ismert Hells Angels tag, Frank Hanebuth bárjában csaptak fel a hajnali órákban. A Hannoverben található szórakozóhelyen szándékos gyújtogatás történt, a hatóságok néhány órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.

A bár tulajdonosát az oltási munkálatok közben fotózták le újságírók. A képen látszik, hogy Hanebuth még nem teljesen épült fel a csípőműtétje után. Az 57 éves férfi egy bárszéken ülve, a mankóját a kezében tartva próbált segíteni a tűzoltóknak és a helyszínre érkező nyomozóknak.

A szemtanúk kihallgatása

A hatóságok azonnal megkezdték a tanúk felkutatását és a vallomások begyűjtését. Hanebuth mellett azokat a járókelőket is kikérdezték, akik a tűz keletkezésének pillanatában a környéken tartózkodtak. A német lapok a segélykérő szolgálattól megtudták, hogy az első riasztás 2 óra 15 perckor futott be hozzájuk.

Az egyik tanú egy fiatalembert látott a helyszínen, aki valamilyen égő tárgyat dobott a szórakozóhely felé. A lángok közvetlenül ezután csaptak fel a tetőszerkezetben. A kirendelt tűzoltók olyan súlyosnak látták a helyzetet, hogy tartani lehetett a tűz tovább terjedésétől. A szomszédban lakóépületek és más üzletek voltak.

A hatékonyan megszervezett oltási munkáknak köszönhetően azonban a nagyobb károkat sikerült megakadályozniuk. Életveszélyes személyi sérülés nem történt, de a hannoveri mentőknek egy embert füstmérgezéssel kellett kórházba szállítaniuk.

Ki is az a Frank Hanebuth?

Hanebuth személye jól ismert a város éjszakai életében. A férfi tagja a Hells Angels rockbandának, amely a több évtizedes fennállása óta nem egyszer került már összetűzésbe a hatóságokkal. A férfi Hannoverben bárokat, kocsmákat és bordélyházakat üzemeltet. Ezek a létesítmények a város bűnözők által gyakran látogatott negyedében várják a vendégeiket.

A tanúktól kapott személyleírásnak köszönhetően a rendőrök szinte pillanatokon belül elfogták a gyújtogatással vádolt gyanúsítottat. A fiatal, 33 éves férfit a Sansibartól pár utcányira találták meg. A tényleges indítékról még nincs nyilvános információ. Németországban amúgy a Hells Angels tagok gyakran működtetnek bordélyokat. Az egyik ismert bártulajdonosnak 2019-ben embercsempészet miatt a bíróságon kellett felelnie.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük