Divat,  Életmód

Autós telefontartó és Bluetooth Transmitter

Ma már annyi okos eszközünk van, hogy fel sem tudjuk sorolni azokat. Ha pedig még az ehhez szükséges kiegészítőket is száma akarnánk venni, több oldalt tenne ki ez a lista.

Az azonban biztos, hogy ezek között a kiegészítők között első helyen állnak a töltők és a tartók, tokok, mert ezek nélkül nehézkes lenne a használatuk. Sőt, töltők nélkül nagyon kevés ideig állnának rendelkezésünkre az elektromos eszközök. A telefon tartók is fontos szerepet töltenek be, autókban elengedhetetlen a használatuk.

Autós telefontartó

A telefontartók lehetővé teszik, hogy az autónkban biztonságosan rögzíthessük okostelefonunkat. Az autó vezetője amúgy sem tarthatja kezében a készüléket vezetés közben, mert balesetveszélyes, és a KRESZ is tiltja.

Ha viszont autós telefontartó rögzíti a telefont, akkor bátran beszélhetünk. Érdemes olyan helyre tenni, ahol annak képernyőjét is látjuk, mert akkor navigálásra is használhatjuk telefonunkat, látni is fogjuk az útvonalat, nemcsak hallgatni az instrukciókat. Nem is beszélve arról, hogy egy erőteljesebb fékezéskor sem fog elrepülni a telefon. Egyes tartók még a menet közbeni töltést is biztosítani tudják.

Mobiltelefon töltők

Na, ez az a kiegészítő, amiből nem elég, ha csak egy darab áll rendelkezésünkre. Érdemes otthon egyet mindig állandó helyen tartani, hogy legalább azt ne kelljen keresgélni.

Jó, ha a munkahelyünkön is van egy mobiltelefon töltő, és a táskánkban is tartsunk egyet, ami bármikor kéznél van, bárhol is vagyunk. Mindezeken felül jó, ha van egy olyan tartalék, amit akkor is elő tudunk venni, ha valamelyik töltőnk felmondja a szolgálatot.

A vezeték nélküli töltők előnye, hogy több készüléket is tölthetünk velük egyszerre.

Bluetooth FM Transmitter

Ennek az eszköznek a segítségével akár még az autónkban is folyamatosan hallgathatjuk kedvenc zenénket az autó rádióján keresztül, mert a Bluetooth FM transmitter vezetéknélküli csatlakozáson keresztül átalakítja a ráküldött zenét rádiójelekké.

Azokban a kocsiban hasznos, amiben csak rádió vagy CD lejátszó van. Az olyan autóban, amiben korszerű hangrendszert építettek be különféle csatlakozókkal, oda nem szükséges. De mivel az autók nagy része ilyennel nem rendelkezik, ezért érdemes ezt használni.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük