person using laptop computer during daytime
Életmód,  Tech

Miért jó a prémium linképítés?

Az internetes tartalmak száma végtelen, napról napra gyarapodik. Amikor valaki speciális információt próbál megkeresni, keresőmotort, leggyakrabban a Google-t használja.

A Google bizonyos szempontok alapján osztályozza és rangsorolja a releváns oldalakat, és a találati listában megjelenteti őket. Az egyik szempont az, hogy az adott oldalt hány hasonló, elismert, erős oldal említi meg, vagyis linkeli. Az átlagos felhasználók nem néznek végig több oldalnyi találatot, az első 1-3 oldalnál tovább általában nem mennek. Ha tehát valakinek fontos, hogy ebben a listában elől szerepeljen, érdemes linképítésbe kezdenie. Azonban nem mindegy, hogy ezt hogyan teszi.

Mit jelent pontosan a prémium linképítés?

Amikor prémium linképítésről beszélünk, a szakemberek szerint alapvetően három szempontot kell figyelembe venni. Fontos, hogy az oldal, amelyről a link a miénkre mutat hasznos, releváns és természetes legyen. Hasznos, hiszen a felhasználók valamilyen céllal keresik fel az oldalt, és ha tovább mennek az adott linken, még több információt szeretnének kapni. Releváns, mert a Google figyeli, hogy a két oldal tartalmában közel áll-e egymáshoz. Végül pedig természetes, mert a tartalomban elhelyezett linkek sokkal hitelesebbek a keresőmotor számára. Ha ezeknek a kritériumoknak megfelel az oldal, ahonnan a miénkre mutat a link, a mi oldalunk is hitelesebb és erősebb lesz.

A linképítést megpróbálhatjuk magunk is, ha elegendő időt tudunk rászánni. Megoldás lehet, ha hasznos az oldalunk tartalma, mert idővel más oldalak is hivatkozni fognak rá. Próbáljunk meg személyesen is megjelenni rendezvényeken, amelyeknek témája releváns az oldalunk szempontjából.

Ha előadóként is szerepelünk, a szervezőket megkérhetjük, hogy a rendezvényről készült cikkben természetes módon említsék meg az oldalunkat. Fontos, hogy próbáljuk elkerülni a spam linkeket, vagyis azokat, amelyek nem relevánsak vagy erősek.

Ha azonban hatékony, gyors linképítést szeretnénk, vagyis prémium minőséget, érdemes szakemberre bízni a feladatot. Csak is így lehetünk biztosak abban, hogy a prémium linképítés valóban sikeres lesz, és nem egy magát csak SEO szakértőnek nevező valakire költjük a pénzünket.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük