low angle view of woman relaxing on beach against blue sky
Divat,  Egészség,  Életmód,  Sport

Nyári sportok a tökéletes testalkatért

A nyár sem múlhat el rendszeres sport nélkül, így érdemes megismerni, miért rendelkezik a futás és a kerékpározás olyan kiváló hatásokkal.

Futás

Ingyenes, nagyszerű, hatékony módja a csúcsformának! A szisztematikus futás előnyei valóban sokfélék! Az immunitás fokozása mellett növeli a vér eritrocita- és hemoglobinszintjét is. További plusz, hogy a kereszt közbeni terhelés jelentősen csökkenti a koleszterint és csökkenti az éhségérzetet, mert serkenti az emésztőrendszert. 

A futás elősegíti a megfelelő anyagcserét és sikeresen kiegyensúlyozza a testsúlyt. Ugyanazokat az eredményeket érheti el, mint a gyaloglás, de sokkal gyorsabb ütemben. A hátrány azonban abban rejlik, hogy az izmok és ízületek nagy terhelése miatt sérülésveszély áll fenn. Természetesen a megfelelő sportcipők és elő-, minőségi fűtés. Viseljen kényelmes ruhát és cipőt, és használja ki a kinti jó időt!

Kerékpározás

Az óránként elfogyasztott kalória: 9 km / h sebességgel – 180 kalória, 21 km / h sebességgel – 570 kalória.

Ez egy másik alkalmas módja egy intenzív edzésnek, amely nyáron tonizálja az izmait. Akár városi környezetben tartózkodik, akár alternatív utat választ a zajtól távol, a választás az Öné, de mindenképpen érdemes kipróbálni.

Rendszeres kerékpározással maximalizálhatja a súlycsökkenést és tarthatja a testét. Az izomtónus javítása mellett a kerékpározásnak számos más egészségügyi előnye is van. Növeli a fizikai erőt és kitartást. Ezenkívül segít stimulálni a szívet, erősebbé és ellenállóbbá teszi a szívet. Ezenkívül csökkenti a pulzusszámot, csökkenti a vérzsírszintet és csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A kerékpározás egy nagyszerű kardioedzés, amely a fogyás mellett megfeszíti és formálja a combokat és a hasat.

Természetesen, amikor a testmozgásról beszélünk, nem szabad figyelmen kívül hagynunk azt a tényt, hogy közben a vér felszabadítja a “boldogság hormonját” – az endorfinokat, és minél többet termelődik, annál jobban tapasztalja az ember az eufória, a boldogság és a azaz a rendszeres fizikai aktivitás a tablettája a depresszió és más szorongó érzések ellen.

Annak érdekében, hogy a fenti fizikai tevékenységek bármelyikét sajátjának ismerje fel, hozzon létre hangulatot és pozitív hozzáállást hozzá. Hallgassa kedvenc zenéit edzés közben, és ne fogadja el a sportot, mint bosszantó kötelezettséget. 

Fontos a hozzáállás! 

Ha szereted a társaságot, hívj meg egy pozitív barátot, hogy ossza meg együtt a pillanatot. Meséljen szeretteinek sporteredményeiről – támogatásuk tovább ösztönözheti Önt, és több lelkesedéssel és motivációval töltheti fel.

Fizikai aktivitás könnyű és egészséges ételekkel és jó hidratálással kombinálva – ez a formula a szép és egészséges testhez, nem csak nyáron!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük