person washing dishes

Mire kell ma már egy ipari mosogató medence?

Aki nem gyakori vendég az ipari konyhákban, az oda belépve elcsodálkozhat a különféle mosogató medencék meglétén. Ma, amikor már a legtöbb otthonban mosogatógép dolgozik, mi szükség lenne még a kézi mosogatóra? Ki használja, és miért nem inkább a gépbe teszi az elmosni kívánt edényeket és eszközöket?

A válasz, bármilyen meglepő is, eléggé egyszerű. Érdemesebb azonban kifejteni, mert több oka van annak, hogy miért szerelik fel a nagykonyhákat ipari mosogató medencékkel.

3 ok, amely miatt elengedhetetlen az ipari mosogató medencék megléte

A nagykonyhai berendezések között az ipari mosogató medence megléte legalább 3 ok miatt is fontos, és ebből a legelső a törvényi előírás. Ez pontosan szabályozza az ipari konyhák kötelező elemeit, és a mosogató medence még akkor sem hagyható el, ha minden gépesített.

A második ok, hogy még a leginkább megbízható mosogatógépek sem működhetnek éjjel-nappal, ugyanis előbb-utóbb elromlanak. A mai szakemberhiányos időkben pedig néha akár hosszabb időt is igénybe vehet, mire a szervizt elvégzik. Ilyenkor sem állhat le a mosogatás, amit a mosogató medencékben lehet megoldani.

A harmadik ok pedig a nagykonyhán használt eszközök sokfélesége. Főleg a feketeedények hatalmas méretűek, ezeket pedig nem gazdaságos ilyen méretű mosogatógépekbe tenni. Amúgy sem fér belőlük sok el még a nagy teljesítményű mosogatógépekben sem, így egyszerűbb kézi erővel elmosogatni.

Az ipari mosogató medence napjainkban már sokféle lehet, az egy, két vagy hárommedencés modellek gond nélkül beszerezhetők. A megfelelő típus kiválasztásával nem csak a törvényi előírásoknak lehet könnyen megfelelni, hanem pontosan a nagykonyhához illeszkedő változat szerezhető be.

Az egyetlen dolog, amire nagyon figyelni kell, az a munkatársak munkamódszere. Néha nagyon könnyű a mosogatáshoz használatos eszközökkel és vegyszerekkel felelőtlenül bánni, ami extra költségeket jelent, ráadásul nem biztos, hogy elősegítik a tökéletes tisztítást. Ezért gondot kell viselni a betanításra, a minőségellenőrzéssel pedig az ipari mosogató medencék megfelelő felhasználását lehet garantálni.

Még szintén kedvelheted...