brown shovel
Életmód,  Otthon

Mit lehet tenni a vakond túrása ellen?

Elég csak egy pillanatra elfordulni, és a friss pázsit közepén máris ott egy friss túrás! Hát nem idegtépő, amikor éppen csak befejeztük a kertimunkát és szeretnénk élvezni a friss kert nyújtotta látványt, erre megérkezik a vakond? Szerencsére van megoldás, a vakondháló.

Szinte lehetetlen küldetésnek hangzik a vakondok megtalálása, hiszen elképesztő járatokat fúrnak a föld alatt. Ezzel nem is lenne baj, ha nem okoznának túrásokat időnként a kert véletlenszerű pontjain. Ha veszünk egy pillantást a szomszéd kertjére, ott nyoma sincs a túrásoknak. Talán a mi földünket jobb túrni? Direkt minket akar idegesíteni ez a vakond? A válasz ezekre a kérdésekre mind – nem! A szomszéd rafinált és már használatba vette a vakondhálót.

Hogyan működik a vakondháló?

Csak úgy, mint a szúnyogháló felszerelésével védekezünk a szúnyogok ellen, a vakondháló használatával megakadályozzuk a vakondtúrásokat. Ennek a hálónak a telepítése ideális esetben akkor történik, amikor a kert kialakításával foglalkozunk. Az öntözőrendszerrel, tereprendezéssel egy időszakban, hiszen földmunkát igényel a háló lerakása.

A föld és a fű között szükséges elhelyezni a vakondhálót. Ezen a hálón nem tudnak átkelni a vakondokok, tehát nincsen lehetőségük újabb túrásokkal meglepni minket. A háló teljesen láthatatlan, csak a tulajdonosok tudják, hogy mi is lapul a gyepszőnyeg alatt. Ez az egyik leghatékonyabb és egyben kíméletes védekezés.

Nem mérgezzük a földet vegyszerekkel, a vakond pedig nem hal meg. Egyszerűen majd továbbáll és keres egy olyan helyet, ahol nincs vakondháló és kedvére készítheti az új túrásokat.

Összességében megállapíthatjuk, hogy a vakondháló kifizetődő beruházás. A kert szépsége hosszútávon megmarad, ha megfelelő mélységbe került a háló lefektetve és precízen rögzítettük azt. Nincs más hátra, mint gyönyörködni az alkotásunkban, és kiélvezni minden előnyét. Természetesen a vakondháló lerakásával csak a vakond ellen védekeztünk, a többi kártevő ellen továbbra is folyamatosan védekeznünk kell!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük