woman in black sports bra and black shorts holding on l parallel bars
Divat,  Életmód,  Sport

Miért jó a szabadtéri edzés?

Kültéri edzés és edzés az edzőteremben? Habozik, hogy melyik lehetőséget válassza? A cikk elolvasása után gyanúnk támad, hogy a gyakorlatokat a friss levegőn választja. Ezért inkább a szabadban edzünk, különösen a nyári szezonban:

A szabadtéri edzések javítják a hangulatot

Vitathatatlan tény, hogy a szabadban, a természetben eltöltött idő javítja a közérzetet, és csökkenti a szorongást, a depressziót és a negatív érzelmeket. A szabadban végzett testmozgás pozitív hatással van az emberi agyra is, mert a levegőben végzett testmozgás képes olyan módon stimulálni az érzékeket, amely nem hasonlítható össze az edzőteremben gyakorolt ​​gyakorlatokkal.

A témával kapcsolatos brit kutatások szerint a természetben végzett edzés mindössze 5 perc alatt képes pozitívan befolyásolni az emberi pszichét! Még egy rövid séta a legközelebbi parkban is hangot ad – figyelje az érzelmek változását.

D-vitaminhoz jut a szervezet

A napsütéses napok hiánya, a téli hónapokban vagy a társadalmi elszigetelődés során a D-vitamin hiányához vezet, amely minden szervezet számára fontos étrend -kiegészítő.

A témában végzett kutatások szerint ismert, hogy a megfelelő D -vitamin -bevitel biztosításához hetente kétszer, 6 és 30 perc között, 10:00 és 15:00 között kell a napon tartózkodni. Cserélje le a fitnesz futópadot sétára vagy futásra, hogy megszerezze ezt a fontos vitamint anélkül, hogy étrend kiegészítőket szedne!

Valójában az edzőteremben a futópadon futásnak semmi köze a kinti futáshoz. A test mozgása különböző felületeken sokkal hatékonyabb módszer a változatosabb terhelés miatt. Sokkal könnyebb 5 km -t futni egy fitneszösvényen, mint egy olyan útvonalon a parkban, amelynek különböző burkolata, terepeltolódása, akadályai stb. Emellett a kinti futás serkenti a kalóriaégetést, mivel a légellenállás akár 10%-kal is növelheti az elégetett kalóriák számát.

A testmozgás erősíti az immunrendszert

Érdekes módon a szabadtéri edzés erősíti az immunrendszert. A friss levegőt részesítve előnyben, megfosztjuk magunkat attól, hogy zárt helyen tartózkodjunk, amely gyakran sok mikrobában gazdag. Ily módon javul az anyagcsere, és serkentik a mérgező anyagok felszabadulását a szervezetből.

Használja ki a kinti jó időt, és ingyen edzhet! A szabadban sétálás és edzés teljesen ingyenes élvezetek! Kerékpározás, futás, gyaloglás, ugrókötél, szabadtéri testmozgás – annyi ötlet van, és mindegyik ingyenes! Szintén jó ötlet a parkokban szabadtéri fitneszeszközök használata, amelyekkel a zöldterületek közötti edzéssel is fitten tarthatja magát.

Tudta, hogy amikor a szabadban sportol, aktiválja az “eufória hormonjait”? Ezek a hormonok támogatják az ember szívét és mentális egészségét.

Tagadhatatlan, hogy a parkban egy élénkítő sétán eltöltött óra izgalmasabb, mint ugyanez az idő, de az edzőteremben! Valójában a természetben való képzés nagyon -nagyon gyors. A terep és az edzés helyének megváltoztatása közben nem fog unatkozni!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük