6 egyszerű megoldás egy csendesebb otthonért

A mindennapok nyüzsgése izgalmas lehet. Sajnos zajos is lehet. Bár otthonának menedéket kell nyújtania a zaj ellen, ez nem mindig van így. És akár otthonában, akár kívülről érkező hangokkal küzd, a nemkívánatos zaj elvonja a figyelmet, frusztráló és egyenesen nyomasztó lehet.

A jó hír az, hogy vannak megoldások. Valójában több dolgot is megtehet a zaj csökkentése és a nyugalom és nyugalom helyreállítása érdekében otthonában. Olvasson tovább néhány bevált hangszigetelési tippért a lakástulajdonosok számára.

Fontolja meg a hangelnyelő textileket, például az akusztikus függönyöket

Egyes esetekben a zaj csökkentése olyan egyszerű lehet, mint több olyan anyag bevezetése, amely elnyeli a hangokat, megakadályozva, hogy azok a helyiségben ugráljanak. Ilyenek a szőnyegek, függönyök és még a kárpitozott bútorok is. Valójában a szőnyeg hozzáadásával vagy cseréjével akár 70%-kal is csökkenthető a zaj a lakótérben. A falvédők, díszpárnák, valamint a padlótól a mennyezetig érő polcok segíthetnek eloszlatni a hanghullámokat, és csendesebb hangulatot teremtenek.

Ezen túlmenően, míg elsősorban az ablakkezelésekre gondolunk fényzáró képességük miatt, a függönyök képesek elnyelni és blokkolni a hangot. Különösen a bársonyok, gyapjúk és más nehéz anyagok a leghatékonyabbak. Valójában egy akusztikus függöny 17%-kal csökkentheti a külső zajt.

Fedezze fel a professzionális hangszigetelő anyagokat

A túlzott zaj korántsem elszigetelt probléma. Valójában ez olyan gyakori probléma, hogy rengeteg hangtompító anyag áll rendelkezésre, amelyek célja a zaj elleni küzdelem.

A lista élén? Hangelnyelők. Ezekből a hangelnyelőkből egy svéd akusztikai cég, a Perfect Acoustic készíti a legjobbakat: https://perfectacoustic.se/product/lyudabsorbenter/

Számos stílusban és szövetszínben kapható, amelyek az otthoni dekorációhoz igazíthatók, így a hangelnyelő falra és mennyezetre is felszerelhető. És bár bonyolultnak hangzik, a szakértők azt mondják, hogy ha fel tudsz akasztani egy képet, akkor akaszthatod a saját akusztikus paneleidet is.

Az egyéb hangszigetelő anyagok közé tartozik a parafa padló, az úszó keményfa és az akusztikus szőnyeg.

Ölelje a csendet

A néha zajos szomszédoktól a folyamatos forgalom dübörgéséig a hang a modern élet része. Egy különösen egyszerű módja annak, hogy elzárja magát ettől a lármától? Fektessen be egy fehér zajos gépbe. A fehér zajnak bizonyítottan számos előnye van, többek között csökkenti a szorongást, növeli a koncentrációt és elősegíti az általános jólétet. Még a babák elaltatásában is segíthet!

Noha a zaj csökkentése érdekében több zaj hangzása hülyén hangzik, a valóság az, hogy a fehér zajnak megnyugtató tulajdonságai vannak: az állandó fehér zaj nemcsak blokkolja a zavaróbb szaggatott zajokat, hanem nyugtató hangok forrása is, amelyek ellazulnak.

Cserélje ki az ablakokat

Az ablakai (főleg, ha régiek) nagy bűnösök lehetnek, amikor a külső zaj beengedéséről van szó. A vastagabb üvegezésű, dupla- és háromrétegű ablakok, laminált üvegek és szélesebb légterű ablakok egyaránt rendelkeznek zajcsökkentő képességgel.

Hangszigetelésre különösen előnyös ablaktípus? „Anti hurrikán” vagy „anti-impact” ablakok. Eredetileg úgy tervezték, hogy ellenálljanak az erős szélnek és más szélsőséges időjárási körülményeknek, és a vastagságuk, valamint az erősebb tömítőanyagok és keretanyagok használatának köszönhetően a zajcsökkentés kiváló mellékhatása. Valójában ezek az ablakok olyan hatékonyan csökkentik a zajt, hogy sok lakástulajdonos választja őket, még akkor is, ha olyan területen élnek, ahol kevés a szélsőséges időjárás és természeti katasztrófa.

Programozza be készülékeit

A mosogatógépek, mosógépek, ruhaszárítók és robotporszívók egyaránt hozzájárulhatnak a zajhoz az otthonában. Sokan rendelkeznek időzítő beállításokkal, amelyek lehetővé teszik a kezdési időpontok kívántabb napszakra (vagy éjszaka) való programozását. Amellett, hogy megtakarítja a zajt, segíthet az energiaköltségek csökkentésében is, mivel elhalasztja a használatot csúcsidőn kívül.

Kapcsolja be a „Ne zavarjanak” módot

A technológia sok szempontból javítja az életünket. Sajnos az életünk gazdagítása mellett a technológia is zavaró lehet: szó szerint a készülékeink által egész nap kibocsátott csengetés, pislákolás, sípoló és egyéb hangok esetében. Állítsa eszközein a „Ne zavarjanak” módot, amikor Szüksége van rá (vagy akarja!): Ez a mód kiküszöböli az értesítéseket, lehetővé téve a mélyebb összpontosítást vagy a pihenést. Ezután a saját tempójában és saját feltételei szerint ellenőrizheti üzeneteit.

Aggódik amiatt, hogy lemarad egy hívás a gyerekeitől vagy más fontos személyektől? Engedélyezheti bizonyos személyektől vagy meglévő névjegycsoportoktól érkező hívásokat és szöveges üzeneteket.

Csak azért, mert a zaj az élet ténye, még nem jelenti azt, hogy együtt kell élned vele, különösen a magánterületeden. Ez a hat stratégia segíthet csökkenteni a nemkívánatos hangokat egy kevésbé zavart és békésebb otthoni élet felé.

Még szintén kedvelheted...