wood light nature love

Miért olyan önfejűek a bika jegybe tartozók?

A csillagok gyakorlatiassággal, konzervativizmussal és makacssággal ruházták fel a bika csillagjegy alá tartozókat. Ennek az állatövi jelnek a képviselői szilárdan és magabiztosan állnak a földön, soha nem szárnyalnak a felhőkben és valódi céljaik vannak. 

A látszólagos egyszerűség ellenére sok figyelemre méltó vonás rejtőzik a bika lelkében, ezért az alábbiakban megpróbálunk a dolgok mélyére látni.

Miért nehéz és nagyon jó egyszerre ennek a jegynek a képviselői közelében lenni? 

A bika nem könnyű eset, bár első pillantásra ilyennek tűnnek – talán ők legmakacsabbak az állatöv jelei közül. Ez jól látszik a bika napi horoszkóp összeállításánál is, ahol rendszerint visszaköszön ez a nem éppen legkedvezőbb emberi tulajdonság.

Nemcsak egyáltalán nem rugalmasak, nem tudnak és nem is akarnak alkalmazkodni a körülményekhez. A bikák megrögzött konzervatívok, nehezen fogadnak el bármi újat, legyen szó eseményekről vagy véleményről. Könnyebben követik a megszokott világmodellt, amelyről anno gondolatok születtek meg a fejükben. 

Az ilyen emberek gyakran ráerőltetik a véleményüket másokra, rendkívül élesen reagálnak a kritikára, és nem fogadják el más nézőpontok létezését. Ennek ellenére a bika mindig támogatja szeretteit, mélyen együttérző és rendkívül empatikus. 

Képtelenek elárulni bárkit, mert ők maguk is nehezen élik át ezt. A jegy szülöttei ritkán engedik el a régi sérelmeket – nem fogadják el a hazugságot, szeretik, ha mindenki a szemükbe mondja az igazságot. Nem egy horoszkóp szól arról, hogy itt az ideje kibékülni valamelyik családtaggal vagy rokonnal, akivel valamilyen butaságon vesztek össze.

A tipikus bikák imádják a luxus dolgokat és a kényelmet, gyengéik a kifinomult lakberendezési tárgyak, és igazi örömmel rendezik be otthonukat. Veleszületett felelősségérzetük és szorgos munkájuk miatt magasra teszik a mércét a környezetük (munkatársak) számára. 

Soha nem vállalnak felesleges kockázatot céljaik elérése érdekében. A bika megfontolt, alaposan mérlegeli az előnyöket és hátrányokat, és csak ezután cselekszik. Ez is nagyon gyakori téma a horoszkópban, az üzleti sikerek sokszor külön részt tesznek ki.

A bikák gyakran szenvednek saját természetük miatt – az elveik szigorú betartása nem mindig előnyös számukra. Emellett azonban az érzelmek teljes skálája rejtőzik bennük a külső nyugalom mögött, csupán nem érzik szükségesnek, hogy ezt mindenki lássa rajtuk.

Még szintén kedvelheted...