pregnant woman wearing beige long sleeve shirt standing near brown tree at daytime
Divat,  Egészség,  Életmód,  Sport

Mozgás a terhesség alatt

Figyelem! Ez a cikk csak tájékoztató jellegű. Ha Ön várandós, a gyakorlatok megkezdése előtt kérjen tájékoztatást a kezelőorvosától!

A terhességnek, mint egy nő életének meghatározott időszakának, megvannak a maga sajátosságai, ami különleges étrendet és fizikai aktivitást igényel. Az aktív életmódot a szakértők ajánlják, mert sok előnnyel jár mind a kismama, mind a baba számára.

A testmozgás enyhíti a terhesség alatti összes betegséget, serkenti a vérkeringést, minimalizálja a görcsöket, a kellemetlen érzéseket, és segít nyugodtabban aludni. Melyek a leghasznosabb és legbiztonságosabb tevékenységek a terhes nők számára?

Pilates, jóga

Ajánlott, mert gyengéd nyújtás, amely hangsúlyozza a megfelelő, egyenletes légzést.

A pilates nagymértékben elkerüli a nagy ütéseket, a nagy teljesítményt, valamint a nagy izom- és csontváz terhelést. Ez a tevékenység alkalmas a terhes nők számára, mivel maguk a mozgások simák, indokolatlan terhelés nélkül, és nem vezetnek kimerültséghez.

A jóga viszont javítja a vérkeringést, a testtartást, stabilizálja a medencefenék izmait, amelyek állandó feszültség alatt állnak a baba súlyától. Bár ez egy olyan tevékenység, amely feltölt hangot és energiát, minden edzés előtt tájékoztatnia kell oktatóját arról, hogy melyik héten terhes, és meg kell ismernie egészségének sajátosságait.

Séta vagy könnyű kocogás

Egy másik jó ötlet a fizikai aktivitáshoz, a szabadban. A költözés mellett a természet külső díjai. Ajánlott 30-60 perc gyaloglás vagy lassú futás. Természetesen nagyon fontos, hogy hallgasson a testére, és hagyja abba a tevékenységet, ha kellemetlenséget érez.

Úszás és vízi torna

A kismamák számára speciálisan kialakított vízi gimnasztikai tanfolyamok vannak, amelyek tökéletes választás a felhalmozódott stressz eltávolítására a mindennapi életből. A vízi tevékenységek javítják a motoros aktivitást, serkentik a vérkeringést, és megszüntetik a szorongó érzéseket és a negatív gondolatokat. Ezen kívül ideális edzések a kikapcsolódáshoz és az érzelmi egyensúly eléréséhez.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük