greyscale photo of masks on a stick
Életmód

Két bemutatóra készül a Pesti Magyar Színház

Februárban két premierre készül a Pesti Magyar Színház: Cserhalmi György rendezésében mutatják be a Csokonai Lili – Tizenhét hattyúk című produkciót, továbbá Szárazság címmel a klímaváltozás problémájával foglalkozó színházi nevelési előadás is szerepel a programban.

Cserhalmi György rendezésében február 4-én mutatják be a teátrum a Sinkovits Imre színpadon Esterházy Péter Csokonai Lili – Tizenhét hattyúk című egyszemélyes monodrámáját. Az előadásban Csokonai Lili szerepében Péteri Lilla látható – olvasható a Pesti Magyar Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Esterházy Péter remekműve egy nehéz sorsú lány monológja az 1980-as évekből, klasszikus barokk nyelven elmesélve. “Csokonai Lili mint egy ritka, különleges könyvet, úgy nyitja ki előttünk az életét, s még a legtragikusabb élményeket is természetes, magától értetődő humorral meséli” – áll a darab ismertetőjében.

A produkció díszletét Antal Csaba, a jelmezt Velkey Virág és Ziegler Katalin tervezte, az előadás dramaturgja Szegő János, koreográfusa Blaskó Borbála. Az előadást 16 éves kortól ajánlják.

Színház eszközeivel hívják fel a diákok figyelmét a klímaváltozás problémájára

A színház február 24-én és 25-én mutatja be a Rojik Tamás Szárazság című ifjúsági regénye alapján készülő komplex színházi nevelési előadást. A teátrum elsők között kíván színházi eszközök segítségével a klímaváltozás problémájával foglalkozni – emelik ki a közleményben, hozzátéve: fontosnak tartják, hogy a színházi nevelés eszközeivel hívják fel a figyelmet a globális problémákra, jelenségekre.

A TIE (Theatre in Education) előadás nemcsak a színház szakmai életében új terület, hanem a fővárosi kőszínházi színházi nevelés terén is úttörőnek számít – hangsúlyozzák a közleményben. A Szárazság című TIE előadás elsősorban osztálytermi környezetben valósul meg.

A darab rendezője és írója Szivák-Tóth Viktor. Az előadásban Barsi Márton, Horváth Anna, Keresztény Tamás, Lőrincz Nikol és Varga Fekete Kinga játszik. (MTI)

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük